fbpx
Kaupunkiuutiset

"Rohkeutta on uskaltaa olla oma itsensä"

Jo 30 vuotta mallibisneksessä toiminut Pirkko Ahtola huolestui nuorten epävarmuudesta itsensä suhteen, ja päätti tehdä asialle jotain. Hän ideoi puoli vuotta sitten rohkeuskoulutuksen, jossa ajatuksena on kasvattaa itsevarmuutta ja rohkeutta terveellä tavalla.

– Instagram ja sosiaalisen media luovat väärää mielikuvaa täydellisyydestä. Kun nuoret tytöt haluavat samaistua esikuviinsa, he pönkittävät itsetuntoaan muokkaamalla ulkonäköään kalliilla keinotekoisilla tavoilla, vaikka oikeastaan se on mieli, mitä pitäisi muokata, lahtelainen elämäntapavalmentaja ja mallikouluttaja sanoo.

Erilaisia koulutuksia vetäessään Ahtola on huomannut, että nuorten – ja vähän vanhempienkin – sosiaaliset taidot ovat heikentyneet, ja kun sosiaalisia taitoja sitten oikeasti tarvittaisiin, iskee epävarmuus.

– Rohkeus karisee, kun vertaa itseään johonkin toiseen, tai kun havittelee täydellisyyttä.

Hämeenlinnalainen Vilma Laakso innostui rohkeuskoulutuksesta Nuori yrittäjä -ohjelman puitteissa viime syksynä, ja kannusti Ahtolaa tuomaan koulutuksen myös Hämeenlinnaan.

– Olin mukana rohkeuskoulutuksen markkinoinnissa Lahdessa ja kiinnostuin siitä, sillä koin, että juuri sitä tarvitsen tulevassa työssäni ihmisten parissa. Sain ajatuksen, että koulutusta olisi kiva saada myös hämeenlinnalaisille, Ammattiopisto Tavastiassa merkonomiksi kaksoistutkinnolla opiskeleva Laakso kertoo.

Rohkeuskoulutusta vetää helsinkiläinen itsevarmuuskouluttaja, ammattipuhuja ja tietokirjailija Jevgeni Särki. Kahden kurssikerran koulutuksessa käsitellään muun muassa epäonnistumisen pelkoa ja itsevarmuuden kehittämistä, sekä opetellaan tekniikoita stressireaktion vähentämiseen.

– Koulutukseen on hakeutunut useiden eri ammattikuntien edustajia sekä opiskelijoita ja teinejä. Mukana on ollut esimerkiksi malliksi haluavia, myyntilalla työskenteleviä, karaokelaulajia ja harrastajanäyttelijöitä, Ahtola kertoo.

Ahtolan mukaan rohkeutta on se, että uskaltaa olla oma itsensä tilanteessa kuin tilanteessa.

– Asiaa auttaa, kun luopuu tärkeysharhasta.

Laakso on samoilla linjoilla:

– Rohkeus on sitä, että uskaltaa olla aidosti oma itsensä: Ja vaikka se kuulostaa helpolta, sitä se ei ole.

Rohkeuskoulutuksesta järjestetään infotilaisuus Kumppanuustalon auditoriossa keskiviikkona 21.2. klo 17–19, jossa kahden kerran kurssista voi kysellä lisätietoja. Lisää tietoa aiheesta löytyy myös sivustolta www.sävähdys.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset