Kaupunkiuutiset

Ronja Heikkiniemi Lentiskerhon väreihin

Hämeenlinnan Lentopallokerho on hankkinut jälleen yhden Suomen kovimmista lentopallolupauksista. Aiemmin Kerho sai tulevaisuuden nimekseen Salon Viestin kasvatti Roosa Heikkiniemen, ja nyt sopimuksen on solminut hänen isosiskonsa Ronja Heikkiniemi.

Sisarusparista kokeneempi on kuulunut LP Viestin avainpelaajiin ja Suomen naisten maajoukkueeseen kahden viime kauden ajan. Päättyneellä loukkaantumisen riivaamalla kaudella Ronja Heikkiniemi pelasi 20 ottelussa, joista 11 pudotuspeleissä. Pisteitä laitahyökkääjä teki 197.

Heikkiniemi on kuulunut LP Viestin liigajoukkueeseen kaikkiaan neljän kauden ajan. 19-vuotias yleispelaaja voitti näiden aikana kaksi Suomen mestaruutta ja kolme Suomen cupia.

Nyt yksi laajan salolaisen juniorituotannon kirkkaimmista timanteista koki, että hänen oli vaikean kauden jälkeen aika vaihtaa maisemaa.

– Halusin uusia haasteita, ja kotimaassa Hämeenlinna tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Viime kausi oli vaikea, ja haluan saada vielä ehjän kauden kotimaassa oman itseluottamuksen ja näyttöjen takia, ulkomaille tähyävä Heikkiniemi kertoo.

Hän etenee kuitenkin kausi kerrallaan.

– Haluan tietysti kehittyä mahdollisimman nopeasti, mutta tämä kausi katsotaan tätä kautta. Toivottavasti saan tästä taas mahdollisimman hyvät lähtökohdat seuraavaan.

Heikkiniemi vakuuttaa, että hän on hyvissä väleissä LP Viestin kanssa, vaikka siirtyikin pahimman kilpakumppanin riveihin.

 

Ronja Heikkiniemi uskoo, että Hämeenlinnalla ja päävalmentaja Luca Chiappinilla on paljon annettavaa taktisesti.

– Siihen liittyy monta teknistäkin asiaa, kuten hyökkäyksen monipuolisuus ja vastaanoton varmuus. Itselleni iso asia on, että puolustuksessa saisi askelia eteenpäin, Heikkiniemi lisää.

Chiappinilla on myös suunnitelmia hänen mielestään älykkään Heikkiniemen varalle.

– Ronjalla on ehdottomasti paljon potentiaalia. Hän ei ole vielä näyttänyt parastaan, eikä häntä toisaalta ole nähdäkseni haastettukaan kunnolla. Tulemme nyt laittamaan hänet kunnolla töihin, italialaisvalmentaja raottaa ajatuksiaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset