fbpx
Kaupunkiuutiset

Rossinin Petite messe solennelle soi Hämeenlinnan kirkossa

Ystävänpäivänä 14.2. Hämeenlinnan kirkossa on tarjolla italialaisen oopperan mestarin, Gioachino Rossinin, lämminhenkinen ja täyteläinen Petite messe solennelle kanttorikuoron ja pienen soitinryhmän esittämänä. Yhteisvastuun hyväntekeväisyyskonsertti alkaa kello 19.30 Ohjelma maksaa 15/10 € ja sisältää iltateen ja leivonnaisen. Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Pieni juhlallinen messu ei ole pieni, vaan kyseessä on täysiverinen, lähes puolentoista tunnin mittainen upea kokonaisuus. Nimi viitannee esityskokoonpanoon, jossa on piano, harmoni, kahdeksanhenkinen kuoro sekä neljä solistia. Hämeenlinnassa kuorossa on 16 laulajaa solistit mukaan lukien. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorit ovat saaneet vahvistuksekseen kanttorikollegoja eri puolilta Etelä-Suomea.

Teoksen johtaa kanttori Heikki Seppänen, joka kertoo Petite messe solennellen olleen itselleen käänteentekevän merkittävä teos.

– Se sytytti minussa alun perin halun kamarikuorotyöhön. Jo ihan alun vangitseva pianon ja harmonin yhteinen Kyrie-osa imaisee mukaan Rossinin musiikkimaailmaan, joka on riemukas, viehkeä ja lämmin. Siinä tehdään täyteläinen ja näyttävä esitys keveällä ja ilmavalla kokoonpanolla.

Seppänen iloitsee omien kanttorien lauluvoimasta. Solisteina laulavat Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorit Sonja Saarikko, sopraano ja Minna Koskikunnas, mezzosopraano. Heitä täydentävät sopraano Inka Kinnunen, tenori Hannu Jurmu ja basso Elja Puukko. Harmonia soittaa kanttori Anna-Maria Lehtoaho ja pianoa Tuomas Nikkanen.

Gioachino Rossinin (1792–1868) tunnetuin teos on Sevillan parturi ja ensimmäisen oopperansa hän sävelsi jo 18-vuotiaana. Rossini vetäytyi ruoanlaiton, puutarhanhoidon ja matkustelun pariin sävellettyään 40 oopperaa jo ennen kolmattakymmenettä ikävuottaan. Halu säveltämiseen kuitenkin palasi. Näihin viimeisten vuosien sävellyksiin lukeutuu myös Rossinin 71-vuotiaana säveltämä Petite messe solennelle.

Petite messe solennelle Hämeenlinnan kirkossa ystävänpäivänä 14.2. klo 19.30.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset