Kaupunkiuutiset

Rugbyseura järjestää alkeiskurssin

Linna Rugby Club järjestää tammikuussa ilmaisen alkeiskurssin kaikille lajista kiinnostuneille.

Seura hakee uusia, kontaktia kaihtamattomia pelaajia niin miesten kuin naisten joukkueisiin.

Rugby on maailmalla todella suosittu pallopeli, jossa vaaditaan nopeutta, kestävyyttä ja voimaa. Kentältä löytyy sopiva pelipaikka niin satakiloisille mörssäreille kuin kevytrakenteisemmille pelaajille.

Alkeiskurssille osallistuvilta ei vaadita aiempaa kokemusta lajista tai kovaa urheilutaustaa.

– Taidot ja kunto kasvavat treeneissä, joten tärkeimmät ominaisuudet lajin aloittaville ovat halu oppia ja into osallistua harjoituksiin, kertoo seuran puheenjohtaja Oskari Tenhunen.

Rugbyssa on kentällä kerrallaan 15 pelaajaa kummastakin joukkueesta ja peliaika on 2×40 minuuttia. Pyrkimyksenä on tehdä juoksumaali eli try murtautumalla vastustajan puolustuksen läpi palloa syötellen tai sitä kantaen.

Rugbyn suosio on kasvanut myös Suomessa. Uusia seuroja perustetaan vuosittain ja monet seurat toimivat yhteistyössä järjestäen muun muassa harjoitusleirejä.

– Harrastajien hyvä yhteishenki näkyy otteluissa. Matsissa joukkueet ottavat toisistaan mittaa lajia tuntemattoman silmin välillä rajunkin näköisesti, mutta sikailua ei kentällä yleensä nähdä. Ottelun jälkeen pelaajat kokoontuvat usein yhteen ”kolmannen puoliajan” merkeissä, eli käyvät syömässä tai viettävät iltaa porukalla, Tenhunen sanoo.

Alkeiskurssin myötä joukkueeseen liittyvillä on mahdollisuus päästä pelaamaan jo helmikuussa.

– Jyväskylässä järjestetään perinteinen hauskanpitoturnaus Snow Rugby, jossa moni rugbynpelaaja on saanut ensimmäisen ottelukokemuksensa, Tenhunen kertoo.

Linna Rugbyn miesten joukkue pelaa kesällä SM-sarjaa ja naiset 1. divisioonaa.

Rugbyn alkeiskurssi Säästöpankki-areenalla 17. ja 24.1. klo 21–22. Kurssin alaikäraja on 15 vuotta. Lisätietoja www.linnarugbyclub.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset