Kaupunkiuutiset

Runoesitys ruotii maailman menoa

Vanajaveden opiston ja JaTsin yhteistyönä syntynyt Kylmänkukat -runoryhmä on valmistanut runoesityksen Maailma pyörii, pyörii… Esitys kertoo nimensä mukaisesti ihmisten elämästä maapallolla. Runoesitys nähdään kaksi kertaa maalis-huhtikuun aikana.

Runot ovat herkkiä ja vahvoja, aivan niin kuin kylmänkukkakin luonnossa on. Esitettävät runot ovat pohdintoja ihmisen elämästä ja myös nykyajasta. Siitä mitä Suomessa tänään tapahtuu, ihmisten tekemistä rajoista, digiajasta ja siitä, että huomenna kaikki voikin olla paremmin. Ja myös paljosta muusta: syvistä tunteista ja vahvoista kannanotoista tämän päivän maailmassa. Pohdittavaa riittää siitäkin, että onko ihminen oppinut elämänsä aikana yhtään mitään tehdäkseen maailmasta paremman paikan elää.

Kylmänkukat -ryhmässä esiintyvät Oili Ruukki, Asta Laine, Kaarina Svetloff, Pekka Romo, Hilkka Ravantti, Maila Eronen, Marja Kononen, Kaija Klemetti, Toini Turunen ja Elisa Göös. Ohjauksesta vastaa Marjo-Riitta Ventola ja kitaraa soittaa Tommi Pajunen.

Runoryhmän nimi on syntynyt Hämeen kylmänkukan innoittamana. Kylmänkukka on uhanalainen ja luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu. Kylmänkukkaa esiintyy Kanta-Hämeessä eritoten Janakkalan harjuilla. Kukka on myös Janakkalan nimikkokukka.

Kylmänkukat esiintyvät Turengissa Vaparilla, Pyhämäentie 25, sunnuntaina 20.3. klo 16 ja Ravintola Turengin asemalla 6.4. klo 18.30. Lipun hinta 15 euroa sisältää kahvitarjoilun.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset