fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Runoja mummolamuistoista ja sirkuksen maailmasta

Hämeenlinnalaisen Olga Jelin runot saivat innoituksensa eläinmaalauksista. Kuva: Muu
Hämeenlinnalaisen Olga Jelin runot saivat innoituksensa eläinmaalauksista.

Olga Jel (Olga Elkueva) on kirjoittanut kaksi viehättävää koko perheen runokirjaa: Eikä se ollut unta ja Lennä linnun lailla.

Hämeenlinnalaisen runoilijan tekstit kuljettavat lukijaa lapsuuden mummolamuistoista lehtien alla piileksivän siilin koloon ja sirkuksen jännittävään maailmaan. Venäjänkieliset runot on suomentanut Riitta Westerholm.

Jel kertoo, että runot alkoivat pulputa, kun hän katseli valkovenäläisen Anna Silivonchikin upeita, sadunomaisia maalauksia eläimistä. Saatuaan taiteilijalta luvan käyttää maalauksia kirjansa kuvituksena, Jel kaivoi jo kirjoittamansa runot pöytälaatikosta ja kirjoitti muutaman runon lisää.

Kirjojen jokaisella aukeamalla on väriä ja yksityiskohtia pursuva kuva, jonka vierellä on sekä venäjän- että suomenkielinen runo. Yhteensä runoja on 23. Eikä se ollut unta -kirjaa ovat Silivonchikin lisäksi kuvittaneet myös Larisa Deilyk ja Jel itse. Molemmissa kirjoissa on 27 sivua.

Kirjoja voi tilata suoraan kirjailijalta sähköpostiosoitteesta olgajel.kirjat@gmail.com tai verkkokaupasta: www.tubo.norilka.net.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset