fbpx
Kaupunkiuutiset

Ruoan nouto ravintoloista kasvanut – Hiljentyneessä kauppakeskuksessa eletään päivä kerrallaan eteenpäin

Juha Taavitsainen on Tuulosessa sekä Nesteen kahvila-ravintolan että Hesburgerin ja Kotipizzan kauppiaana. Kuva: Lea Karmala
Juha Taavitsainen on Tuulosessa sekä Nesteen kahvila-ravintolan että Hesburgerin ja Kotipizzan kauppiaana. Kuva: Lea Karmala

Kauppias Juha Taavitsainen kauppakeskus Tuulosesta laskee, että myynti Nesteen kahvila-ravintolassa, Hesburgerissa ja Kotipizzassa on viime päivinä vähentynyt noin kolmasosan verran entisestä.

– Jokainen päivä tuottaa periaatteessa tappiota, mutta se on vielä säädyllistä. Syöksyä ei toistaiseksi ole tullut. Olisi hyvä, jos asiakasmäärät pysyisivät näinkin, mutta pahoin pelkään, että ne vielä laskevat. Noutomyynnin osuus on kuitenkin selvästi kasvanut, hän kertoo.

Muutoksia aukioloihin ja työaikoihin

Taavitsainen on sopeuttanut ravintoloiden toimintaa niin, että aukioloaikoja on lyhennetty ja samalla työntekijöiden työvuoroja on tiivistetty entisestä. Viimeinenkin ravintola suljetaan nyt jo kello 21 aiemman puolenyön sijaan.

Työntekijöitä Taavitsaisella on kolmessa ravintolassa talvikaudella yhteensä lähes 30 ja kesällä lähes 40. Joukossa on opiskelijoita, jotka ovat olleet vuorossa yleensä viikonloppuisin.

– Varmasti lomautuksiakin tarvitaan, jos tilanne pitkittyy, mutta pyrimme niitä välttämään tai siirtämään myöhemmäksi. Ensimmäiseksi vähenevät työtunnit opiskelijoilta. Tarvitsemme kuitenkin ammattitaitoisia ihmisiä töihin, kun tästä taas päästään eteenpäin, Taavitsainen katsoo jo myös tulevaisuuteen.

Kanta-asiakkailta kannustusta

Vakiasiakkaita Taavitsainen kiittää siitä, että ne eivät ole hylänneet kantapaikkaansa.

– Olemme saaneet kannustavia viestejä. Teemmekin kaikkemme, että hygieniapuoli olisi ravintoloissa kunnossa, hän vakuuttaa.

Heti koronatartuntojen alkuajoista lähtien Tuulosen ravintoloissa on käytetty yleispesuaineiden sijasta desinfiointiaineita esimerkiksi pöytien pyyhkimiseen. Myös linjastoja, ottimia ja kahvoja desinfioidaan vähän väliä, ja kassoilla ovat käytössä käsidesit asiakkaillekin.

Kauppiaan mukaan lisäksi pitää koko ajan haarukoida erilaisia toiminnallisia vaihtoehtoja.

– Parasta toivotaan, ja eteenpäin mennään päivä kerrallaan, hän sanoo.

Kaupankäynti hiljentynyt radikaalisti

Tuulosen omistaa Kiinteistö Oy Kanta-Hämeen Liikekeskus. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Päivärinta hoitaa vuokranantajan edustajana kauppakeskuksen asioita.

– Kaupankäynti on hiljentynyt radikaalisti. Kiinteistönomistajalla on paljon kohteita Suomessa, ja se joutuu pitämään kriisikokouksia tilanteen takia. Mutta luotamme siihen, että tästä selvitään, hän sanoo.

Poikkeustilassa Päivärinta näkee pienen positiivisenkin asian Tuulosen kannalta.

– Vielä se ei ole osunut meidän sesonkiimme.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset