Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ruununmyllyn koulussa koronavirustartunta – 56 oppilasta ja viisi henkilökunnan jäsentä karanteeniin

Hämeenlinnan Ruununmyllyn koulun 56 oppilasta ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin karanteeniin torstaina, kun yhdellä oppilaista todettiin koronavirustartunta. Kuva: Sara Aaltio
Hämeenlinnan Ruununmyllyn koulun 56 oppilasta ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin karanteeniin torstaina, kun yhdellä oppilaista todettiin koronavirustartunta. Kuva: Sara Aaltio

Ruununmyllyn koulun 56 oppilasta ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa on asetettu karanteeniin 21. syyskuuta asti.

Ruununmyllyn koululta lähetettiin oppilaiden huoltajille tiedote asiasta torstaiaamuna Wilma-viestillä. Myös Hämeenlinnan kaupunki tiedotti asiasta.

– Ymmärrämme toki, että huoli herää oppilaissa ja huoltajissa, mutta olemme yhteydessä kaikkiin heihin, joita karanteeri koskee, koulun rehtori Kristiina Hannula kertoo.

Myös HPK:n U20-joukkue sekä liigajoukkue asetettiin torstaina karanteeniin. Yksi U20-joukkueen jäsenistä oli osallistunut liigajoukkueen harjoituksiin.

U20-joukkue pelasi viime perjantaina Jukureiden U20-joukkuetta vastaan. Jukureiden pelaajilla todettiin koronavirustartuntoja alkuviikosta.

Sairastuneet lapsia ja nuoria

Kanta-Hämeen keskussairaalan johtajaylilääkärin Sally Järvelän mukaan laajat altistukset ovat olleet vain ajan kysymys.

– Harrastukset, koulut ja erilaiset kokoontumiset jatkuvat kohtuullisen vapaasti ja ihmiset ovat tuudittautuneet turvallisuuden tunteeseen. Merkit viittaavat siihen, että ihmiset ovat unohtaneet noudattaa turvavälejä ja rajoitukset ovat liian löyhiä estääkseen epidemian kulun.

Järvelän mukaan vanhusväestö toimii edelleen melko varovaisesti, joten vakavia koronaviruksesta johtuvia sairastumisia on tullut vähän, ja ihmisiä on valtakunnallisesti joutunut kohtuullisen vähän sairaalahoitoon.

– Uudet tartunnat ovat koskeneet pääosin lapsia, nuoria ja alle 30-vuotiaita.

Johtajaylilääkäri ei usko, että HPK:n U20-joukkueen altistumisesta seuraa vakavia sairaustapauksia.

– Kyse on kuitenkin perusterveistä nuorista. Jos he pystyvät välttämään jatkoaltistumisen isovanhempiinsa ja vanhempiinsa, niin todennäköisesti mitään laajoja vakavia sairastumisia ei tule.

Selkeät toimintaohjeet

Kristiina Hannulan mukaan Ruununmyllyn koululla on selkeät toimintaohjeet, joita on noudatettu syyslukukauden alusta.

Ohjeita tiukennetaan mahdollisuuksien mukaan.

Koulun opetustiloja väljennetään entisestään ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä.

”Ladatkaa sovellus”

Sally Järvelä toivoo, että nuoret ja työikäiset lataisivat korovilkun. Sovellus oli Järvelän mukaan hälyttänyt myös U20-joukkueen pelaajille Jukurien pelin jälkeen.

Koronavilkkusovelluksen hälytyksiä käsiteltiin Kanta-Hämeen osalta viimeksi viime torstaina. Silloin hälytyksiä oli tullut vasta yksi. Hälytys liittyi maakunnan ulkopuoliseen infektioon.

– Odotamme koronavilkun aktivoitumista, Järvelä sanoo.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset