Kaupunkiuutiset

Rytmihäiriö takoo rankkoja tarinoita

Kaaosta ja hurjuutta on lauantaina luvassa Suisto-klubilla, kun lavan valtaa helsinkiläinen Rytmihäiriö. Jo vuonna 1988 perustettu ja lukuisia kokoonpanovaihdoksia nähnyt bändi kutsuu musiikkiaan surmacoreksi. Tyyli vaihtelee hard core -punkista ja thrash metallista raskaampaan grindcoreen. Rankoissa sanoituksissaan Rytmihäiriö käsittelee yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuneiden ihmisten kohtaloita ja edesottamuksia, joissa alkoholi ja henkirikokset ovat usein läsnä. Yhtye onkin sanonut hakeneensa inspiraatiota Alibi-lehdestä ja Gambina-nimisestä juomasekoituksesta,.

Rytmihäiriö on julkaissut uransa aikana kuusi pitkäsoittoa. Debyytti Surman siipien havinaa ilmestyi vuonna 1991 ja kakkosalbumi Saatana on Herra vuonna 2005. Tämän jälkeen yhtyen siirtyi Sakara Recordsille, jonka ensimmäinen Rytmihäiriö-julkaisu oli aiempaa metallisemmin soinut Seitsemän surman siunausliitto -albumi vuonna 2006. Helmikuussa 2008 ilmestynyt kriitikoiden ylistämä Sarvet, sorkat, salatieteet kelpasi myös ostavalle yleisölle ja nousi Suomen virallisen albumilistan 10:lle tilalle. Keväällä 2010 julkaistu Surmantuoja vakiinnutti bändin aseman äärimmäisen ilmaisun ystävien sydämissä.

Rytmihäiriön viimeisin albumi Todellisuuden mestari julkaistiin toukokuussa 2013. Yhtye on itse kuvaillut viimeisintä levyään kaiken edellisen tuotannon likaisemmaksi ja romuluisemmaksi serkuksi, jota kukaan ei halua luokseen kylään. Rytmihäiriön nykyinen kokoonpano muotoutui vuonna 2002 ja siihen kuuluvat perustajajäsenet Antti Kiiski (basso) ja Otto Luotonen (rummut) sekä kitaristi Janne Perttilä ja laulusolisti Unto ”Une” Helo.

Lauantaina lauteet lämmittää jyväskyläläinen thrash metal -yhtye Inkvisitor.

Rytmihäiriö ja Inkvisitor la 25.10. klo 23 Suistossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset