fbpx
Kaupunkiuutiset

Rytmin juhlaa Kesäkadun lavalla perjantaina – Polameri & Sipola yhdistävät voimansa kahden rumpalin improvisaatiossa

Antti Polameri (istumassa) ja Anssi Sipola järjestävät kokeellisen konsertin Hämeensaaressa. Kuva: Janne Kalmari

Hämeenlinnan kirjastosta tuttu Avolava-klubi on järjestänyt kaupunkilaisille kesäyllätyksen.

Paikalliset rumpalit Antti Polameri ja Anssi Sipola tuovat rumpusettinsä ja muut lyömäsoittimensa Hämeensaaren Kesäkadun lavalle ja esittävät perjantaina iltapäivällä puolitoistatuntisen improvisaation.

Vastaavanlaista musiikillista tempausta ei ole ainakaan toimituksen muistin mukaan Hämeenlinnassa aikaisemmin tehty.

– Ajatus kahden rumpalin esityksestä lähti Anssilta, ja minullehan se kelpasi heti. Soitamme molemmat meitä viehättäviä rytmejä ja tutkimme, miten ne voivat kehittyä. Takana ei ole mitään suurta filosofiaa tai teosmaista ideaa, vaan lähdemme liikkeelle improvisaatiosta, Polameri kertoo.

Tanssiakin saa

Kaksikko suunnitteli myös tanssijoiden pyytämistä mukaan esitykseen, mutta sen järjestäminen lyhyellä varoitusajalla tuntui mahdottomalta.

– Jos jotkut haluavat hypätä mukaan tekemään tanssi-improvisaatiota, niin avoin kutsu on voimassa, Polameri kannustaa.

Rumpalit soittavat kokonaisuudessaan noin puolentoista tunnin ajan, mutta pitävät esityksen aikana pieniä taukoja lepuuttaakseen kuulijoiden korvia. Luvassa ei kuitenkaan ole mitään takomista eikä tykitystä, vaan korville miellyttäviä rytmejä.

– Tykkäsin ajatuksesta tehdä jotakin pikanttia ja taiteellisesti kokeilevaa kesäkaupunkia elävöittämään. Ei tiedä mitä yhteistyötä ja uusia ideoita tämä saattaa poikia.

Telepatiaa

Vaikka miehet tuntevatkin toisensa, tämä on heidän ensimmäinen varsinaisen yhteistyönsä.

– Kesäkadun miljöö on niin upea, että halusin järjestää sinne jotakin. Pidimme yhdessä pari treenisessiota ja ne tuntuivat erittäin hyviltä. On mielettämän upeaa päästä soittamaan noin taidokkaan muusikon kanssa, Sipola hehkuttaa.

– Rummut ovat hyvin dominoiva instrumentti yksinäänkin, joten niiden tuplaamisessa pitää löytyä telepatiaa, jossa osataan antaa tilaa toiselle.

Kuulijat saattavat kokea session aikana yhteyttä kauas menneisyyteen ihmisen tuottaman musiikin alkulähteille.

– Kyllä varmasti jotain viidakkofiiliksiä saattaa syntyä, kun rytmit saavat aina meidät vaistomaisesti hytkymään.

Polameri & Sipola perjantaina 22.7. kello 14–16 Kesäkadun lavalla Hämeensaaressa. Sateen sattuessa konsertti on pääkirjastossa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset