fbpx
Kaupunkiuutiset

Saari – elokuva joka pitää kokea

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin KAVIn syksyn aluesarjan toisena elokuva nähdään eteläkorealaisen Ki-duk Kimin neljäs kokopitkä elokuva Saari (2000). Elokuva herätti voimakkaita tunteita kriitikoissa ja yleisössä ja oli myös ohjaajan kansainvälinen läpimurto.

Mykkä Hee-Jin (Jung Suh) pitää syrjäseudun järvellä kelluvista mökeistä koostuvaa kalastuspaikkaa tarjoillen ruokaa, kalastusvälineitä ja lihallisten tarpeiden tyydyttämiseen itseään.

Eräänä päivänä paikalle ilmestyy rakastajattarensa tappanut poliisi Hyun-Shik (Yoosuk Kim), hautoen mielessänsä itsemurhaa. Hee-jin ja Hyun-Shikin välille syntyy kiihkeä suhde, joka varmasti herättää ristiriitaisia tunteita katsojassa.

Saari on rakkaustarina kauneimmillaan, vaikka se on myös hyvin ahdistava ja väkivaltainen. Ki-Duk on kuitenkin onnistunut luomaan tasapainoisen kokonaisuuden, jossa kaikki tuntuu luonnolliselta ja luontevalta. Visuaalisesti elokuva on seesteinen, kauniissa maisemissa kuvattu.

Näyttelijäsuoritukset ovat loistavia. Suurin osa henkilöiden välisestä kommunikoinnista on täysin sanatonta, mikä osoittaa, että eleet ja läsnä oleminen ovat voimakkaimpia keinoja ilmaista tunteita.

Saari on elokuva, joka pitää kokea. Sitä ei voi pelkästään pukea sanoiksi; se herättää niin monenlaisia tunteita.

Kim-ki Duk, Saari (2000), Bio Marilyn ti 29.9. klo 18. Liput 5 euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset