Kaupunkiuutiset

Säästöpankkiryhmä tiivistää rivejään

Säästöpankkiryhmä juhlistaa 192 -vuotista historiaansa kokoontumalla Hämeenlinnaan valtakunnallisille kesäpäiville.

– Kesäpäiviä olemme valmistelleet lähes vuoden. Mukana Hämeenlinnassa on noin neljäsataa säästöpankkilaista 25 pankista eri puolilta maata, kertoo tapahtumaa isännöivän Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Valtakunnalliset kesäpäivät, yhteishengen nostatus säästöpankkilaisten kesken otettiin ohjelmaan tauon jälkeen pari vuotta sitten.

Itsenäiset yhteistyöhön

Tulevaisuuteen Moilanen sanoo Säästöpankkien katsovan positiivisin odotuksin.

– Uusi toimintamalli, Säästöpankkien yhteenliittymä mahdollistaa kasvun ja kehittymisen, niin myös asiakaspalvelun. Uudistus mahdollistaa jatkossa muun muassa edulliset lainat ja entistä paremmat palvelut.

– Säästöpankkiryhmän maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta valvoo ja ohjaa yhteenliittymän keskusyhteisö, se toimii ikään kuin pankkien selkänojana. Pankit jatkavat itsenäisinä kuten tähänkin asti, joten paikalliseen asiakasliikennetoimintaan yhteenliittymä ei puutu.

– Tavoitteena on toimia uuden toimiluvan mukaisesti vielä tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Asia on viranomaiskäsittelyä vaille valmis, Moilanen kertoo.

Hän muistuttaa säästöpankkien pitkästä ja tuloksekkaasta historiasta: Jo lähes 200 vuoden ajan on lähtökohtana ollut edistää asiakkaiden taloudellista kasvua säästämisen keinoin.

– Palvelun perusperiaatteina ovat paikallisuus ja asiakaslähtöisyys, tiivistää Moilanen. Lammin Säästöpankilla konttoreita on kymmenellä paikkakunnalla, palvelupisteet mukaan lukien yhteensä 13.

Säästöpankkiryhmällä, jonka kuudenneksi suurin jäsen Lammin Säästöpankki on, omia konttoreita on 200. Yhteisön kautta asiakkaita palvelemassa on lähes 400 konttoria sekä 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja lisäksi kaikki Suomen käteisautomaatit.

Säästöpankkilaisten kesäpäiviin Hämeenlinnassa kuuluu yhdessäolon lisäksi erilaisia aktiviteetteja, kuten golfkisa Aulangolla, kirkkovenesoutu Vanajavedellä sekä suppausta ja beach volley-kisa Ahvenistolla.

Halutessaan vierailla on mahdollisuus opastettuun kierrokseen Aulangon puistometsässä. Eri puolilta maata Hämeenlinnaan tulevat vieraat piipahtavat myös Linnanpuistossa Keskiaikamarkkinoilla ja Säästöpankkimuseossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset