fbpx
Kaupunkiuutiset

Sähköpyörällä töihin, tankki ajetaan tyhjäksi ja "ei tule niin paljon käytyä missään" – Näin bensan korkea hinta vaikuttaa Hämeenlinnassa

Harvialantien Teboilin jakelupisteellä tavoitetut tankkaajat olivat lähes yhtä mieltä siitä, että bensa maksaa liikaa.
Kai Lampinen, Hämeenlinna. Citroen Dyane vuosimalli 1971 tankkiin 98:a. Kuva: Kati Laitinen
Hämeenlinnalainen autoharrastaja Kai Lampinen ajaa sitikallaan ympäri vuoden. Tankkauksen yhteydessä hän lisää 98:n sekaan lyijykorviketta, joka suojelee 1971-vuosimallin venttiilejä. Kuva: Kati Laitinen / HäSa

Kysyimme, mitä mieltä autoilijat ovat polttoaineen jo kahta euroa hipovasta litrahinnasta Hämeenlinnassa?

Missä menee bensan litrahinnan kipuraja? Rajoittaako hinta auton käyttöä? Vertailevatko autoilijat bensa-asemien hintoja? Onko heillä käytössään puhelinsovellus, joka ilmoittaa alueen halvimman tankin?

Kohteeksi valikoitui Harvialantien Teboil-kylmäasema Hämeenlinnassa maanantaina 18. lokakuuta, jossa litra ysivitosta  maksoi 1,795 euroa, ysikasia 1,885 euroa ja dieseliä 1,636 euroa.

Kai Lampinen, Hämeenlinna

Citroen Dyanen (vuosimalli 1971) tankkiin 98:a.

–  Se on mitä on. Muutama kymmenen senttiä sinne tänne. Ei se maata kaada, kun tällaisella pienikulutuksellisella ajaa. On minulla sellaisiakin autoja, missä hinta vaikuttaa.

–  Tämä vie kuusi litraa satasella sekalaisessa ajossa, ja ajan tällä ympäri vuoden. Lisään tankkiin lyijykorviketta suojaaman vanhan auton venttiilejä.

–  En katso koskaan hintoja etukäteen, eikä ole puhelimessa appia.

–  Tankkaan tähän ehdottomasti ysikasia. Ysivitonen on tosi huonoa, eikä ysikasikaan ei ole enää oikein bensaa.

Seppo Hakkarainen, Hämeenlinna. Tankkiin 95:sta, kesäautoon 98:ia. Kuva: Kati Laitinen
Seppo Hakkarainen ajaa noin kymmenen kilometrin työmatkansa sähköpyörällä. Se tekee hyvää kukkarolle ja kunnolle. Kuva: Kati Laitinen / HäSa

Seppo Hakkarainen, Hämeenlinna

Tankkiin 95:sta, kesäautoon 98:a.

– Menen töihin sähköfillarilla, mutta koiria kuskaan tällä autolla. Pyöräilen osittain bensan hinnan, mutta myös kuntoilun takia. Toinen auto seisoo paljon pihassa. Se on kesäauto ja siinä on kutosen tankki, joten se vie enemmän bensaa.

– Sanoin aikoinaan, että euro on kipuraja, nyt se alkaa olla jo kaksi euroa! Täytyy ajaa fillarilla sitten enemmän.

– Nesteellä tuossa lähellä oli vähän aikaa sitten halvempaa, joten kävin siellä tankkaamassa. Nyt hinnat ovat aika tasoissa. Minulla on puhelimessa Nesteen appi, joka kertoo lähimmän Neste-aseman, mutta varmaan sellainen (halvimman bensahinnan kertova) appi pitää laittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Taina Lundahl, Salo. Tankkiin 95:sta. Kuva: Kati Laitinen
Taina Lundahl ajelee Salosta Hämeenlinnaan katsomaan sukulaisiaan, mutta bensan korkealla hinnalla on vaikutusta vierailujen määrään. Kuva: Kati Laitinen / HäSa

Taina Lundahl, Salo

Tankkiin 95:sta.

– Hinta on liian korkea. Kipuraja (1,5 euroa) on ylittynyt jo, mutta on pakko päästä kotiin.

– Hinta rajoittaa auton käyttöä. Täällä Hämeenlinnassa asuu siskoni sekä tytär lapsensa kanssa. Ei ole kauheasti varaa käydä täällä heitä moikkaamassa. Tänne minä oikeastaan aina ajan.

–Katselin appeja, kun lehdessä niitä lueteltiin. Ei se minuun kauheasti vaikuta, jos asema ei osu matkan varrelle. En lähde sen takia kauemmaksi, koska se on plusmiinus nolla. Tankki on välillä aika tyhjä, mutta en ole koskaan jäänyt välille, eikä bensavalokaan ole koskaan syttynyt.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Henri Rekola, Hattula. Tankkiin 95:sta. Kuva: Kati Laitinen
Henri Rekolan mielestä bensan hinta saisi pudota vähintään sen kymmenen senttiä. Kuva: Kati Laitinen / Häsa.

Henri Rekola, Hattula

Tankkiin 95:sta.

– Bensa on ylihintaista. Kipuraja menee siellä, missä hinta oli ennen, eli saisi olla kymmenen senttiä halvempaa –vähintään.

– Katson välillä netistä karttapalvelusta (polttoaine.net) halvimpia bensan hintoja. Käyn siellä noin viikoittain ja aikalailla vasta nyt viime aikoina olen alkanut seuramaan hintoja tarkemmin.

– Bensan hinta rajoittaa pitkiä matkoja, ei tule niin paljon käytyä missään.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset