Kaupunkiuutiset

Sairaalan joulu on koskettava

Sairaalan joulu on jokaiselle sen kokevalle mieleen painuva ajanjakso, olipa kyse potilaasta tai henkilökunnasta. Hämeenlinnan keskussairaalassa joulua juhlistetaan muun muassa yhteisellä aaton joulujuhlalla sekä aatonaattona lauluryhmän esittämillä joululauluilla eri osastoilla. Lastenosastolla joulupukki vierailee perinteiseen tapaan. Aaton joulujuhla on kaikille avoin tilaisuus.

– Minullekin tämä on ensimmäinen joulujuhla sairaalaympäristössä. Varuskuntajoulut ehtivät tulla tutuiksi, mutta nyt ollaan aivan erilaisessa ympäristössä. Odotan joulua mielenkiinnolla, johtava sairaalasielunhoitaja Jukka Lehto sanoo. Hän aloitti työnsä sairaalassa viime keväänä. Sitä ennen hän työskenteli pitkään sotilaspastorina.

Aaton joulujuhlaan Lehto toivoo omaisten apua kaiken onnistumiseksi:

– Joulun aikana potilaita on mahdollisimman vähän, sen vuoksi myös henkilökuntaa on tavallista vähemmän. Potilaiden siirtämiseen osastoilta sairaalan kahvilaan tarvitaan nyt apua, sillä henkilökuntaa ei voi sitouttaa tähän hoitotyön lisäksi.

Sairaalan joulujuhla alkaa kello 9.30. Omaisten toivotaan saapuvan työntekijöiden avuksi hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa ei tänä vuonna suljeta osastoja juhlapyhien ajaksi kuten joskus aikaisemmin on tehty. Potilasmäärä on joulun seutuna kuitenkin minimissään. Osastoilla on vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita.

– Sairaalajoulussa yhteisöllisyyden merkitys korostuu. Joulun aikana olemme henkisesti eri tavalla virittyneitä. Voisi sanoa, että jospa Suomessa olisi aina joulu, niin moni asia olisi paljon paremmin, sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Ranjith Kumar Prabhakaran sanoo.

Hän käyttää joulujuhlassa sairaalan johdon puheenvuoron. Tilaisuudessa puhuu myös Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja. Musiikista vastaa Hämeenlinnan Mieskuoro Anneli Julenin johdolla. Joulujuhlassa on myös yhteislaulua ja kahvitus.

Sairaalan joulujuhla lauantaina 24.12. kello 9.30 sairaalan kahviossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020