fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Sairaaloissa potilaan omaisuutta katoaa – Jäljelle jää surua, epäuskoa, kiukkuakin

Erityisen paljon kirjoittaja pahoitti mielensä omaiselle kudottujen sukkien häviämisestä. Kuva kirjoittajan.

Omaisemme ollessa sairaalahoidossa kahdessa eri sairaalassa Hämeenlinnassa häneltä katosi kummallisesti kolme uutta kirjaa ja pikkusiskonsa käsin kutomat erikoiset Englanninlaku-sukat, joita hoitajatkin ihailivat ja pyysivät ohjeenkin.

Ensin katosi yksi Tuomas Kyrön kirja, jonka lukeminen potilaalle jäi kesken. Puoliso osti toisen Kyrön kirjan, joka myös katosi. Myös kolmantena hankittu Ismo Alangon elämäkerta katosi.

Omaisemme itse ei pystynyt lukemaan eikä tavaroitaan siirtämään mihinkään.

Päivätkin tiedossa

Pikkusiskon kutomat sukat eivät ole rahalla korvattavissa, kuten ehkä sairaala korvaa kadonneet kirjat. Sukkien osalta jää vain paha mieli, suru, hämmästys.

Ensimmäinen kirja katosi juuri isänpäivän alla. Muiden tavaroiden katoaminen tapahtui marraskuun puolivälin ja joulukuun alkupäivien välillä. Tarkat päivätkin on ylhäällä kaikesta.

Kuka pakkasi tavarat?

Joku henkilökunnasta tietenkin pakkaa potilaan tavarat, kun tämä siirtyy pois osastolta. Niin tässäkin on luonnollisesti ollut. Miksi pakkaaja ei laittanut kirjoja ja sukkia omaisemme mukaan, kuten muut tavarat?

Omaisemme oli yksin huoneessaan, tavarat kaapissa ja pöydällä; helpot pakata… ehkä liiankin helpot, mutta väärään kassiin..

Juuri luin, että eri puolilla maatamme häviää potilaiden omaisuutta. Sukat ja paksut kirjat eivät kuitenkaan esimerkiksi putoa mihinkään rakoihin kuten vaikka korut.

Surua ja epäuskoa

Jäljellä on suru, harmitus, epäuskoa, kiukkuakin. Ajatuksemme on kutoa paljon sukkia kahden sairaalan henkilökunnalle ja ostaa kirjoja osastoille viemistä varten, ettei yhdenkään potilaan tarvitse menettää omiaan.

Muilta osin kiitokset Hämeenlinnan keskustan kahdelle sairaalalle omaisemme hoitamisesta. Paikoin kohtasimme hyvin sydämellistä kohtelua, samoin koki omaisestamme. Arvostamme kyllä työtänne, vaikka tällainen tositapahtuma tuodaankin esille.

Ihanat Englanninlaku-sukat ja kolme uutta kirjaa; missä?

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset