fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Sairion Karnevaalit kutsuu taas väkeä viihtymään ja tutustumaan

Kuvassa tunnelmia Sairion karnevaaleista viime vuodelta. Kuva: Pasi Vähänen
Kuvassa tunnelmia Sairion karnevaaleista viime vuodelta. Kuva: Pasi Vähänen

Koko perheen rento kesätapahtuma Sairion Karnevaalit kutsuu taas sairiolaisia tapaamaan toisiaan ja viettämään yhdessä kesäpäivää. Karnevaalit pidetään Sairion kentällä lauantaina 15.6. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.

– Esiintymislavalle nousee useita paikallisia bändejä, kuten viime vuonnakin. Kentällä on myös kirpputori ilman pöytämaksuja, muutama pop up-ravintola ja kuntosali BoxInboxin piste sekä pomppulinna ja kepparirata perheen pienimmille. Tärkeintä on kuitenkin naapuruston yhdessäolo ja tutustuminen toisiinsa, Sairion asukasyhdistysaktiivi Katja Heiskanen painottaa.

 

Vehreä, pientalovaltainen kaupunginosa on osa Suomen suurinta yhtenäistä pientaloaluetta. Sairio oli viime vuonna ehdolla Suomen parhaimmaksi kaupunginosaksi. Asukastoimintaa on käynnistelty Sairiossa aika ajoin menneinäkin vuosikymmeninä, mutta vaisulla menestyksellä.

Uutta yhteisöllisyyttä lähdettiin virittelemään, kun Katja Heiskasen puoliso Lassi Heiskanen pari vuotta sitten halusi järjestää Sairion asukkaille yhteisen kesätapahtuman. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin pienellä porukalla kesällä 2017, seuraava jo isommalla joukolla viime kesänä.

– Nyt meillä on jo kokemusta, tiedetään mistä saa erilaisia tavaroita ja tarvikkeita, osataan haalia esiintyjiä ja talkoolaisia ajoissa mukaan. Kaupunki on tukenut tapahtuman järjestämistä, mistä olemme hyvin tyytyväisiä, Katja Heiskanen sanoo.

 

Sairion asukasyhdistyksen aktiivitoimijoita on 5 – 6. Yhdistyksen pääasiallinen tiedonvälityskanava on yhden aktiivin, Mirva Harjun, perustama Sairion Naapurit facebook-ryhmä, jossa on mukana noin 600 henkilöä. Sairion Karnevaalit sai nimensä tässä ryhmässä järjestetyssä nimikilpailussa.

Karnevaalien jatkot pidetään tälläkin kertaa perinteikkäässä Papukaija Pubissa, missä esiintymässä on Rubber Soles Beatlexperience Band.

Karnevaalit Sairion kentällä lauantaina 15.6. klo 12–18.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset