fbpx
Kaupunkiuutiset

Saksofonisti 
Jackson Crawford Rengossa

Rengon Pyhän Jaakon kirkossa tarjoillaan musiikkinautintoja Renkoviikon lauantaina 22.7. Saksofonisti Jackson Crawfordin rReilun puolen tunnin konsertit ovat kello 11, 12 ja 13 ja niihin on vapaa pääsy.

Alkujaan USA:sta kotoisin oleva, nykyisin Saksassa Oldenburg in Holsteinissa asuva Jackson Crawford soittaa sopraano- ja alttosaksofonia. Hänen kanssaan esiintyy kanttori Anna-Maria Lehtoaho, joka soittaa urkuja ja pianoa.

Lehtoaho kertoo jokaisen reilun puolen tunnin konsertin olevan erilainen. Ohjelmassa on tunnettuja klassikoita ja teoksia kenties hieman tuntemattomammilta säveltäjiltä. Musiikki on maalailevaa, leikkisää, energistä, juhlavaa, rauhallista. Säveltäjänimiä ovat muun muassa Debussy, Mahler, Bourgeois, Fauré ja Bédard.

Viimeisen konsertin jälkeen kello 13.45 on mahdollisuus osallistua kirkon esittelyyn pastori Heikki Toivion opastuksella.

Jackson Crawford on ennen kaikkea saksofonisti, mutta myös säveltäjä ja orkesterin johtaja. Hän on suorittanut tutkintonsa saksofonin soitossa ja musiikissa A & M yliopistossa Floridassa sekä Pariisin yliopistossa ja opiskellut Roomassa orkesterinjohtoa.

Hän on esiintynyt useiden Saksan sinfoniaorkestereiden ja maan johtavien urkureiden kanssa sekä kotimaassaan Saksassa että USA:ssa, Sveitsissä ja Ruotsissa. Hän on esiintynyt myös lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla sekä kamarimusiikkiryhmien solistina.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset