fbpx
Kaupunkiuutiset

Salibandy starttaa paikallistaistolla

Salibandyn Divari alkaa hämeenlinnalaisittain herkullisesti, sillä Lammin Salibandy ja Steelers metsästävät toistensa päänahkoja heti kausiavauksessa. Ainakin viime kauden kohtaamisten perusteella Elenia-areenassa on lauantaina luvassa kuuma ja kiihkeä ottelu.

LaSB ja Steelers pelasivat keskenään kaksi harjoituspeliä, ja molemmilla kerroilla Steelers vei pidemmän korren. Teräsmiehet siis tietävät, miten Lammin ylpeys kaadetaan, mutta Steelersin päävalmentajan Jani Järvisen mukaan täysi pistepotti vaatii täydellistä onnistumista omassa pelissä.

– Lauantain peli on paljon henkisestä puolesta kiinni. Voitimme LaSBin, kun pelasimme tyhjille katsomoille, ja nyt on pystyttävä samaan ison yleisön edessä. LaSBin on muutettava harjoitusotteluista jotakin omassa tekemisessään, joten on jännä nähdä, mitä on luvassa. Tunnemme kuitenkin molemmat toistemme vahvuudet erittäin hyvin, Järvinen pohtii.

LaSBin puolelta ainakin löytyy tietoa Steeleristä, sillä teräsmiesten valmennuksessa viime kaudella mukana ollut Petri Kemppainen siirtyi luotsaamaan lammilaisia. Hän yhtyy Järvisen mielipiteeseen siitä, että lauantain peli ratkotaan henkisellä puolella.

– Se voittaa, kumpi pystyy vahvemmin toteuttamaan omaa juttuaan ja vähän sen ylikin. Molemmat ovat taitavia joukkueita, eivätkä pisteet takuulla lähde helposti. Itselläni on varmasti vaikea pitää tunteita kurissa, kun takana on pitkä historia Steelersin valmennuksessa, Kemppainen myöntää.

Tavoitteet pelaajilta

Steelers voitti viime keväänä Divarin runkosarjan, ja tähtäin on varmasti korkealla tälläkin kaudella. Tavoitteen asettaminen on joukkueen pelaajien harteilla torstaina pidettävässä palaverissa, mutta valmennuksella on asiaan oma näkökulmansa.

– Suurin tavoite on saada joukkue harjoittelemaan vielä paremmin ja sitoutuneemmin yhdessä. Sitä kautta päästään myös muihin tavoitteisiin, Järvinen arvioi.

Myös LaSBissa joukkue keskusteli keskenään tavoitteista, ennen kuin valmentajat kertoivat oman näkemyksensä.

– Onneksi olimme samoilla linjoilla. Pleijaripaikka on minimitavoite, ja kotietuun eli neljän parhaan joukkoon tähdätään. Etenemme kolmen viikon periodeissa ja välitavoitteilla kohti sitä päämäärää, Kemppainen kertoo.

Seuraa heitä

Teräsmiesten kokoonpanossa on paljon tuttuja kasvoja viime kaudelta. Uusista nimistä Järvinen nostaa esiin erityisesti Ville Lastikan monivuotiset junnuaikojen ketjukaverit: hyökkääjä Markus Siprosen ja puolustaja Teemu Metsälän. Kolmikko pelasi samassa ketjussa treenipeleissä.

– Hyvältä on näyttänyt. Näkee, että pojat ovat pelanneet kimpassa paljon. He tuovat hyökkäykseen vauhtia ja taitoa. En kuitenkaan halua asettaa heille paineita, vaan odotan vastuunkantoa kokeneemmalta kaartiltamme, kuten Jarno Mäkiseltä, Timo Johanssonilta ja Aleksanteri Ihalaiselta, Järvinen huomauttaa.

Myös LaSBin koostumus on muuttunut vain vähän. Kemppaisen mukaan kasassa on liikkuva, nuori ja nälkäinen porukka.

– Saimme pidettyä kaikki, jotka halusimme, ja uusina lisävirtaa tuovat Matti Korhonen ja Elmeri Saukkonen. Kilpailu pelipaikoista on kovaa maalivahteja myöden.

LaSBissa pelaa jo neljä saman perheen poikaa, kun Kainulaisen veljestrio, Rasmus, Roope ja Juuso, täydentyi kvartetiksi Justuksen liityttyä remmiin. Justus oli viime kaudella B-junioreiden SM-sarjan paras pistemies huimilla tehoilla 71+27=98.

– Kuopus Kainulainen on ollut positiivinen yllättäjä. Hän on päässyt jo nyt hyvin miesten vauhtiin. Meiltä kannattaa seurata myös U19-maailmanmestareita Miikka Pentikäistä ja Rasmus Kainulaista sekä tietysti ykkösketjuamme Tino Nivala-Heikki Hätönen-Roope Kainulainen, Kemppainen vinkkaa.

LaSB-Steelers Elenia-areenassa la klo 18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset