fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Sami Pekkola tuo Suiston jazziltoihin kotimaisia huippunimiä ja rohkeita kokeiluja

Hämeenlinnassa kasvanut Sami Pekkola palasi kotikaupunkiinsa 20 vuoden jälkeen. "Minulla oli lapsena täällä kauhean kivaa ja halusin kahdelle tyttärelleni sitä samaa", hän sanoo. Kuva: AP Sarjanto

Suisto Jazz jatkuu taas viidellä konsertilla tammikuusta toukokuuhun. Kiinnostus viime vuonna alkanutta konserttien sarjaa kohtaan yllätti järjestäjän.

– Olin kyllä aika toiveikas, koska olen luonteeltani hyväuskoinen, Sami Pekkola sanoo.

– Kaikki meni kuitenkin paljon paremmin kuin odotin. Yleisöä oli tasaisesti kaikissa illoissa, mikä oli erityisen miellyttävää, Soittajilta taas tuli kiitosta tunnelmalle ja yleisölle, joka oli kuuntelevaista ja aidosti läsnä.

Iltojen ajatuksena on järjestää jazzmusiikin kohtaamisia, esitellä genreä laaja-alaisesti ja tarjota puitteet rohkeillekin kokeiluille.

– En ole halunnut pelata varman päälle, vaan tuoda yleisölle jotakin, mitä muualla ei ehkä ole, Pekkola kertoo.

– Ensimmäisestä vuodesta opin sen, että aina kannattaa kysyä, koska uskomattomia asioita saattaa tapahtua.

Kevään ohjelmistossa on tarjolla vahvoja esiintyjiä legendoista uusiin tulokkaisiin. Maailmanluokan fonisti Juhani Aaltonen ja rumpali Simo Laihonen kohtaavat duona. Luvassa ovat myös New Yorkista saapuvan Kaisa Mäensivun yhtye Severi Pyysalon kanssa sekä uutta materiaalia julkaisevat Manuel Dunkel Quartet ja Herd. Paikallisista soittajista mukana ovat puhaltajat Tuure Tammi ja Sami Pekkola sekä kitaristi Timo Lehto.

Sarjan avauskonsertissa ensi lauantaina pohjoisen jazzin kärkinimet Mikko Innanen ja Eero Tikkanen soittavat Charles Minguksen musiikkia esityksessä, joka on rakennettu amerikkalaismuusikon omaelämäkerrallisen kirjan pohjalle. Illan toisena esiintyjänä on jazzin vapaita suuntia purjehtiva Oaagaada, jonka riveissä Pekkolakin soittaa.

Itseoppineeksi amatöörisoittajaksi esittäytyvä Pekkola on kotoisin Hämeenlinnasta ja nyt hän on perheineen palannut kotikonnuilleen 20 vuoden tauon jälkeen.

– Minulla on aina ollut hyvät fiilikset tästä kaupungista, jossa on oma rauhansa. Minulla oli lapsena täällä kauhean kivaa ja halusin kahdelle tyttärelleni sitä samaa.

 

Innanen & Tikkanen duo, Oaagaada la 19.1. klo 19 Suistossa.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset