Kaupunkiuutiset

Sami Saikkonen kutsuu nuoria tanssiin

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen itsenäistymisestä ja 500 vuotta reformaatiosta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Sibelius Celebrations juhlistavat merkkivuosia Elenia Areenalla huhtikuun lopussa nähtävällä Kevään rytmi -tanssiteoksella.

Tanssijoiksi kutsutaan sataa noin 14–29-vuotiasta nuorta naista ja miestä. Tanssitaitoja ei vaadita, sillä koreografi Sami Saikkosen mukaan tanssi on asenne. Saikkonen myös ohjaa teoksen. Hänen unelmissaan mukana olisivat tanssijoiden lisäksi niin jalkapalloilijat ja jääkiekkoilijat kuin urheilua normaalisti karttelevatkin.

– Jos pystyy juoksemaan ja hyppäämään, niin mukaan vaan! Näyttämötyössä ei ole mitään kummallista. Tanssiminen on varsinkin helppoa, liikkuu vaan siihen suuntaan kun on sanottu. Se on maailman simppelein laji, Saikkonen sanoo.

– Joka kerta nuorisotyössä maailmankuvani on päivittynyt. Jotkut nuoret ovat löytäneet näyttämöltä jopa suunnan itselleen. Tanssi voi muuttaa elämän.

Kevään rytmi -tanssiteos rakentuu kymmenelle avaintanssijalle, joista kukin johtaa kymmenen hengen tanssijaryhmää.

Tanssiteos Kevään rytmi esitetään Elenia Areenalla 28.–29.4.2017. Mukaan haetaan edelleen 14–29-vuotiaita nuoria. Ensimmäinen kokoontuminen on jo 26.11. Sen jälkeen kuukaudessa on yksi treeniviikko, ja huhtikuussa intensiivinen harjoittelujakso.

Varsinaiset harjoitukset alkavat tammikuussa, ja silloin vielä pääsee projektiin mukaan. Ilmoittautumiset: Hämeenlinnanseurakunnat.fi/ilmoittaudu.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset