Kaupunkiuutiset

Sampolan myymälä on täynnä kierrätyskankaita

Kuurojen palvelusäätiön palvelukeskus Sampola aloitti lokakuun alussa verstasmyymälässään Texvex-poistotekstiilipankin. Texvexiin voi tuoda vanhoja vaatteita, lakanoita, pyyhkeitä, pöytäliinoja ja verhoja. Lisäksi vastaan otetaan lankoja, kankaita, nappeja, neppareita sekä nauhoja. Tekstiilit ja tarvikkeet lajitellaan ja käsitellään Sampolassa. Materiaalia hyödynnetään joko sellaisenaan, käytetään teollisuuden raaka-aineena tai kierrätetään osana vaatetta tai asustetta.

– Materiaalia on tullut paljon ja melkein päivittäin, joten valikoimaa alkaa olla todella hyvin, ohjaaja Eve Friman sanoo.

– Nyt vaan tuntuu, että ihmiset eivät ole oikein selvillä, millaisia löytöjä täällä voi tehdä. Kangas maksaa vain 4 euroa kilolta ja soveltuu uusiokäyttöön esimerkiksi käsityöyrittäjille, kouluille ja päiväkodeille. Voimme myös tehdä matonkuteita asiakkaan tilauksesta.

Sampolan verstasmyymälästä löytyy paljon muutakin mukavaa vaikkapa pukinkonttiin. Korkealuokkaisten ja käsintehtyjen tuotteiden valikoimissa on muun muassa erilaisia harjoja, leipäkoreja, kauratyynyjä, joogaistuimia, mattopiiskoja, vaateripustimia ja pyyhkeitä. Jouluavauksen yhteydessä tarjolla on riisipuuroa ja glögiä.

Joulunavaus pe 28.11. klo 10-13 Sampolassa (Brahenkatu 26).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset