fbpx
Kaupunkiuutiset

Sanna Haimila maalaa elämän käännekohtia

GalleriaKONEen näyttelyvuosi käynnistyy kuvataiteilija Sanna Haimilan sisällöltään puhuttelevalla ”Gravity – Maalauksia” -näyttelyllä.  Näyttelyn teemana on kuolema, suru ja elämän rajallisuus.

– Taiteen tekemisen lähtökohtanani ovat yleensäkin universaalit elämän käännekohdat, joita tarkastelen subjektiivisesta näkökulmasta. Olen käsitellyt aikaisemmin muun muassa parisuhdeongelmia, lapsettomuuden pelkoa ja äitiyttä. Tämän näyttelyn teokset ovat syntyneet pääosin viime vuoden aikana, osa myös vuonna 2013. Taustalla vaikutti isäni kuolema, Haimila paljastaa.

Teokset ovat pohdiskeluja kuolemasta ja ikävästä, mutta myös elämän ihmeellisyydestä ja sen jatkumisesta. Vaikka Haimila pohtii vakavia aiheita, teoksista löytyy lämpöä ja huumoriakin.

Mielivärinä lamppumusta

Haimilan maalaukset ovat vähäeleisiä, valkoiselle pohjalle mustan ja harmaan sävyillä maalattuja tyyliteltyjä hahmoja. Haimila kertoo maalaavansa pääasiassa yhdellä värillä, lamppumustalla.

– Muut värit ovat karsiutuneet pois merkityksettöminä ajan myötä. Olen kiinnostunut valööreistä ja muodoista. Yhdellä värillä pelaaminen on tavallaan helpompaa, taiteilija juttelee.

Tekniikkana on öljyväri ja guassi. Teoksissa näkyy paikoin myös pois pyyhkimisen jälkiä.

– The Knot, eli solmu on surun kuvaus. Surun voi ajatella myös joksikin pehmeäksi, rakkaaksi, josta ei halua luopua, vaan jota haluaa kantaa mukana, Haimila pohtii.

Pocket Dad -sarjan guassityöt on omistettu edesmenneelle isälle. Ne ovat kuin pieniä isän muistoja, joita voi kantaa mukana. Näyttelyssä on kaikkiaan 17 maalausta, ja ne on ripustettu harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Porvoosta syntyisin oleva Haimila on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2007. Hän asuu ja työskentelee Torniossa.

Sanna Haimilan Gravity, Maalauksia -näyttely on esillä GalleriaKONEessa Verkatehtaalla 3.2. asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset