Kaupunkiuutiset

Sano ääneen -tapahtuma palaa elokuussa torille

Sano ääneen järjestettiin ensimmäistä kertaa viime kesänä. Tapahtuma on yhden miehen päässä syntynyt show, jonka takana on hämeenlinnalainen rap-artisti Näkemys-Ero. Kaksi omakustannealbumia julkaissut mies ottaa sanoituksissaan reippaasti kantaa, haluaa edistää kulttuuria omassa kotikaupungissaan ja kannustaa ihmisiä sanomaan mielipiteensä ääneen.

– Ensimmäinen tapahtuma meni ihan mukavasti, taiteilijanimen takaa löytyvä Juuso Kukkola sanoo.

– Ihmisiä oli parhaillaan torilla muutamia satoja ja Suistossa oli jatkoklubi. Sain erittäin hyvää palautetta ja Arxilta stipendin omaehtoisesta kulttuuritoiminnasta, joten ihan pakkohan hommaa oli jatkaa.

30 metriä graffitia

Kukkolan tavoitteena on tänä kesänä tuplata yleisömäärä. Esiintymislavalle nousee entistä nimekkäämpiä artisteja ja lavan ympäristössä on anniskelualue. Lisäksi tapahtuma-alueelle pystytetään peräti 30 metriä pitkä seinä, johon jokaisella on mahdollisuus maalata omat graffitinsa. Tapahtumassa on avoinna myös maalikauppa.

Hyvästä kattauksesta huolimatta tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

– Erilaisilla tuki- ja apurahoilla sekä sponsoreiden voimalla tässä mennään, Kukkola kertoo.

– Koska teen itse musiikkia, tunnen aika paljon alan väkeä ja saan ehkä houkuteltua heitä helpommin mukaan, mutta mitenkään ilmaiseksi ei kukaan ole tulossa esiintymään. Eikä se sponsoreidenkaan saaminen niin helppoa ole ollut.

Odotettu Rauhatäti

Tapahtuman pääesiintyjä on Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön kanssa 2000-luvun alussa kiertänyt Timo Pieni Huijaus, joka tunnettiin aikaisemmin taiteilijanimellä Ii. Timo on kiertänyt keikoilla myös Elastisen tuplaajana.

Iso nimi on myös taiteilijanimellä Steen1 tunnettu Seppo Kalervo Lampela, joka tuli yleisön tietoisuuteen vuonna 2004 julkaistulla debyyttialbumillaan. Hänen kantaaottavat sanoituksensa käsittelevät muun muassa lähiöissä ilmeneviä yhteiskunnallisia ongelmia.

Järjestäjän oma erityisvinkki on Lapin murteella räppäävä Rauhatäti, joka on vieraillut useiden genren artistien levyillä.

– Rauhatäti on jo pitkään ollut kova nimi näissä kuvioissa, Kukkola tietää.

– Hän on kuitenkin vasta nyt tekemässä esikoisalbumiaan, jota on todella innokkaasti odotettu.

Tapahtuman muita esiintyjiä ovat Jyrbä & Scure, Teemu Nuotio & Raggafunk Crew, Ewe ja NäkemysEro, Mz 23 13 & JumaNin 9 sekä Loasteeze. Suistoklubin jatkoilla keuhkoavat Aito Mäkki sekä Adi L Hasla ja Rosvosektori.

Sano ääneen la 2.8. klo 15 Hämeenlinnan torilla. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset