fbpx
Kaupunkiuutiset

Satavuotias talo tuotti yllätyksiä saneeraajille

Turuntie 1:n remontti jatkuu ja urakkakisa lähti käyntiin lokakuun aikana. Alkuperäistä suunnitelmaa viivästytti uudisosaan liittyvät kaavoitukset.

– Asemakaava-arkkitehtien kanssa kävimme lävitse muutaman ehdotuksen. Uudisrakennuksen ulkonäöstä ja sen sopivuudesta miljööseen oli pientä keskustelua, Hämeenlinnan Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Matti Riekkola sanoo.

Laskenta-aikaa urakalle on kuukausi. Saneeraus saattaa alkaa jo ensi vuoden alkupuolella.

Itse rakennuksesta ei suuria yllätyksiä paljastunut, mutta puiston puoleisessa osassa hirsiä oli aikojen saatossa katkottu ja poistettu aika vauhdikkaasti.

– Talo on ollut vuosien saatossa koulutus- ja toimistokäytössä. Seiniin oli sahattu aukkoja varsin huolettomasti ilman mitään suurempaa kokonaissuunnitelmaa ja rakenteita oli jo tyhjän päällä. Varsinaisesti kyse ei ollut riskirakenteista, mutta varmistuksia tarvittiin. Lahovaurioita rakenteissa on ollut yllättävän vähän talojen ikä huomioon ottaen.

Kohteeseen 20 asuntoa

Hämeenlinnan Asunnot Oy aikoo rakennuttaa kahteen taloon yhteensä 27 huoneistoa aina 26 neliön yksiöistä 54 neliöisiin. Asuinneliöitä on A-rakennuksessa 286, B-rakennuksessa 357 ja uudisrakennuksessa 480. Tontille nousevaan uudisrakennukseen tulee kymmenen asuntoa. Uudisrakennus on suunniteltu kahden muun rakennuksen hengen mukaisesti puuverhoilulla.

Museoviraston suojelema 1890-luvulta peräisin oleva puutalokiinteistö olivat seisoneet tyhjillään pari vuotta. A-talo on valmistunut vuonna 1883 ja B-talo vuonna 1898.

– Asuntojen on tarkoitus olla vuokrattavissa viimeistään parin vuoden päästä, Riekkola sanoo.

Karkeasti arvioiden kohteen saneeraus maksaa saman kuin uuden saman huoneistomäärän kattavan kerrostalon rakentaminen maksaisi.

– Jos jotain neliöhintaa pitää veikata, tuskin alle 18 euron neliöhinnalla asuntoja voidaan vuokrata tästä kohteesta.

Turuntie 1:n remontti jatkuu ja urakkakisa lähtee käyntiin tämän kuun aikana.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset