Kaupunkiuutiset

Sateenkaariviikko Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa vietetään Sateenkaariviikkoa 5.–11.9. Hämeenlinnan Sateenkaariviikon tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuuden toteutumista, antaa tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämästä ja tehdä vähemmistöjä näkyviksi.

Sateenkaariviikon aikana Hämeenlinnan sateenkaariaktiivit ja Sinuiksi-palvelu järjestävät mm. luentoja terveydenhuollon ammattilaisille sekä pitävät Sinuiksi-palvelun valtakunnallista puhelinpäivystystä ja chattia. Hämeenlinnan pääkirjastossa on kulttuuriohjelmaa.

Sateenkaariviikon Hämeenlinnan pääkirjastossa toteutettava kulttuuriohjelma on tarkoitettu aivan kaikille. Kirjaston päätapahtuma on perjantaina 9.9. klo 18 järjestettävä kirjailijailta, jossa kirjailijat Helena Sinervo ja Otto Lehtinen kertovat tuotannostaan.

Kirjailijaillan lisäksi pääkirjastossa on myös Sateenkaaren alla -yhteislaulutuokio perjantaina 9.9. klo 17, jonka vetää espoolainen musiikkiteatterin ammattilainen Helmi-Maaria Jokinen ja säestäjänä toimii Samuli Kakko. Tuokiossa lauletaan kaikille tuttua iskelmiä ja muita lauluja. Paikalla on jaossa yhteislaulusanoja, jotta kaikki pääsevät mukaan.

Helmi-Maaria Jokinen tekee vapaaehtoistöitä sateenkaarinuorten tukihenkilönä ja vetää Lahden Setan nuorten ryhmää. Hänet on myös valittu tämän vuoden Miss Gay Finlandiksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset