Kaupunkiuutiset Turenki

Satu Saariselle kauppiaan työ on elämäntapa – "Huomenna on oltava parempi kuin tänään"

Saarisen K-Supermarket Turenki palkittiin alueen parhaana.
Yksi palkitsemisperusteista oli väen jatkuva kouluttaminen. Kauppias Satu Saarinen opiskelee itsekin ja suorittaa parhaillaan eMBA-tutkintoa. "Kaikki on henkilökunnasta kiinni, ja meillä on aina ollut hyvä henkilökunta." Kuva: Heli Karttunen
Yksi palkitsemisperusteista oli väen jatkuva kouluttaminen. Satu Saarinen opiskelee itsekin ja suorittaa parhaillaan eMBA-tutkintoa. "Kaikki on henkilökunnasta kiinni, ja meillä on aina ollut hyvä henkilökunta." Kuva: Heli Karttunen

Kauppias Satu Saarisen K-Supermarket Turenki valittiin vuoden parhaaksi Pirkanmaan ja Hämeen alueella, kun K-Supermarket-ketju palkitsi kauppojaan.

Voittoa perusteltiin muun muassa asiakastyytyväisyydellä, kaupan kehittämisellä trendien mukaisesti, henkilökunnan jatkuvalla kouluttamisella sekä turvallisen asioinnin onnistumisella poikkeusoloissa.

Miltä valinta vuoden parhaaksi tuntuu ja mitä se merkitsee, kauppias Satu Saarinen?

– Voitto tuli yllätyksenä, en sitä odottanut. Yleensä voittajiksi valitaan uusia ja hienoja kauppoja ja tuntui hienolta, että “vanhakin” kauppa voi olla hyvä. Turengissa, keskustan kehittämisen tilanteesta johtuen, tämän kiinteistön uudistuksia vielä odotellaan, mutta lisää tilaa tarvittaisiin.

Mikä innostaa kehittämään kauppaa koko ajan?

– Maailma menee eteenpäin kovemmalla vauhdilla kuin koko kauppiasurallani, ja kehityksessä on pakko pysyä mukana. Huomenna on oltava parempi kuin tänään.

Olet kauppias jo neljännessä polvessa ja isäsi oli kauppias Riihimäellä. Oliko ammatinvalinta selviö?

– Ammatinvalinta oli selvä aika nuoresta. Olen lapsesta asti ollut kaikki lomat ja viikonloput töissä isän kaupassa. Jo kauppaopistossa tiesin, että jatkan alalla. Tämä on ennemminkin elämäntapa kuin ammatti.

Onko seuraava sukupolvi jo jatkamassa?

– Tyttäreni ja poikani sekä vävyni ovat täällä töissä verkkokaupan puolella, kun korona vei heiltä työt. Koronan aikana verkkokaupan kysyntä moninkertaistui, joten tarvitsimme lisää työntekijöitä.

Mitä uutta on suunnitteilla?

– Kehitämme paikallisuutta ja yhteistyötä eri yrittäjien kanssa.

Satu Saarinen

K-Supermarket Turengin kauppias vuodesta 2007.

Kauppias jo neljännessä polvessa. K-Supermarket Turenki on Saarisen kolmas oma kauppa.

Syntynyt Riihimäellä 1966, koti Riihimäellä.

“Puolet ajasta olen Janakkalassa vapaa-ajan asunnollamme.”

Perhe: mies ja aikuiset tytär ja poika.

Miten rentoudut? “Harrastan polkujuoksua ja pitkän matkan juoksua, sekä kaikkea, mitä suksien kanssa voi tehdä.”

Motto: “Kaikki järjestyy.”

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset