Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Yesterday - Beatlesin sävelmiä etsimässä

Unelmista ja ystävyydestä kertovan musiikkikomedian pääroolissa Jack Malikina nähdään Himesh Patel. Kuva: Muu
Unelmista ja ystävyydestä kertovan musiikkikomedian pääroolissa Jack Malikina nähdään Himesh Patel. Kuva: Muu

Yesterday

Ohjaus Danny Boyle

Rooleissa Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon

 

Jack Malik (Himesh Patel) asuu englantilaisessa pikkukaupungissa ja esittää kitaransa kanssa omia laulujaan pubeissa vähälle yleisölle. Muutama ystävä ja manageri-ystävä Ellie (Lily James) kuuntelevat Jackin musiikkia. Kun Latitude-festivaaleilla teltta on lähes tyhjä, Jack päättää lopettaa soittohommat ja palata opettajaksi. Kotimatkalla maailmasta katoaa toviksi sähköt ja Jack törmää linja-autoon.

Jack herää sairaalassa ilman kahta hammasta. Muutakin on tapahtunut. Jack on ainoa, joka tuntee The Beatlesin. Myös Coca-Cola, Harry Potter, Oasis ovat tuntemattomia asioita muille. Jack säveltää Beatlesin biisit nimiinsä ja hänestä tulee tähti. Matkalla häntä auttaa itse Ed Sheeran, kunnes ohjat ottaa tyrmäävä ja ahne manageri Debra (Kate McKinnon).

Yesterday on hyväntuulinen kesäelokuva. Siinä soivat vanhat hitit, on komediaa, scifiä, romantiikkaa ja kurkistetaan musiikkibisnekseen, myös morateetti on mukana. Parasta on kuitenkin Jack muistelemassa miten Beatlesin kappaleet menivät. Erityisesti Eleanor Rigbyn sanojen etsintä ja miljööseen tutustuminen on upeaa.

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

5.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

11.8.2020

Fingerpori

comic