Kaupunkiuutiset Janakkala

SC Urbansille myönnettiin vähävaraisten harrastustukea - Tuen hakuaika parhaillaan käynnissä

Vaikka salibandy ei ole lajina ole kalleimmasta päästä, monissa perheissä mietitään, kuinka kausimaksut rahoitetaan. Nyt harrastukseen voi hakea tukea. Kuva: SC Urbansin arkisto
Vaikka salibandy ei ole lajina ole kalleimmasta päästä, monissa perheissä mietitään, kuinka kausimaksut rahoitetaan. Nyt harrastukseen voi hakea tukea. Kuva: SC Urbansin arkisto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi 14.11.2019 Janakkalan kunnalle 6 000 euron erityisavustuksen vähävaraisten perheiden 7–15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi. Kunta on tehnyt saadun avustuksen jakamisesta sopimuksen salibandyseura SC Urbansin kanssa ja avustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden lasten tai nuorten liikunnan perustoimintaa vuonna 2020. Liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki voi yhtä lasta tai nuorta kohden olla maksimissaan 50 euroa kuukautta kohden.

Janakkalassa liikuntajärjestöille lähetettiin liikuntapalveluista elokuussa viesti, jossa pyydettiin ilmoittautumaan mukaan hankkeeseen. Ilmoittautumisen yhteydessä järjestön piti toimittaa vapaamuotoinen hakemus ja hankesuunnitelma.

– SC Urbansilla oli jo ennen avustusta muita tukikanavia vähävaraisten lasten harrastamisen tukemiseksi, joten voidaan ajatella, että edellytykset vähävaraisen lapsen harrastuksen jatkamiselle ovat hyvät myös tämän avustuksen jälkeen, kertoo liikuntapäällikkö Inkeri Jortikka.

Tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa

Seurassa ollaan luonnollisesti erittäin tyytyväisiä hakemusten päätösten tultua julki.

– Kyllä tämä on todella hieno asia niin meille, kuin myös perheille, jotka joutuvat miettimään lasten harrastuksia taloustilanteen johdosta. Tällä tuella pystymme tarjoamaan kaikille tasavertaisemmat mahdollisuudet harrastaa salibandya joko kilpatoiminnassa, tai harrastekerhoissa. Vaikka salibandy ei lajina olekaan sieltä kalleimmasta päästä, niin aivan varmasti monissa perheissä mietitään miten kausimaksut rahoitetaan, SCU:n puheenjohtaja Marko Ruuskanen sanoo.

Aluehallintoviraston myöntämän tuen lisäksi SC Urbans haki ja sai tukea Salibandyn Tuki -säätiöltä. AVI:n tukisumma on 6000 euroa ja säätiön tukisumma on 2000 euroa. Koko potti on tarkoitettu vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaharrastuksen tukemiseen vuoden 2020 aikana. Säätiön tukeen ovat oikeutettuja alle 18-vuotiaat, kun taas AVI:n tuen rajaus on 7-15 -vuotiaissa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa helpotusta vähävaraisille perheille kausimaksuihin ja säätiön tukea voimme käyttää myös välinehankintoihin, Ruuskanen lisää.

Tuen hakuaika käynnissä

Perheet voivat hakea tukea suoraan SC Urbansilta osoitteesta www.scurbans.net/tukeaharrastukseen löytyvien ohjeiden avulla. Hakuaika päättyy 29.2.2020, jonka jälkeen tulleiden hakemusten pohjalta summa jaetaan perheille.

Jos rahaa jää käytettäväksi kevätkauden jälkeen, niin syyskaudella järjestetään uusi mahdollisuus hakea tukea. Tuen piirissä ovat niin kilpapelaajat, harrastekerholaiset kuin myös uudet perheet, jotka haluavat tulla mukaan seuran toimintaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020