Kaupunkiuutiset

SCC-vyyhdissä isot korvaustuomiot

Sunny Car Center -autotalohankkeen puuhamies Markku Ritaluoma sekä yhtiön hallituksessa hankkeen alkuvaiheessa istunut Hämeenlinnan kaupungin edustaja Iisakki Kiemunki on tuomittu isoihin vahingonkorvauksiin. Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi päätöksensä konkurssipesän vaatimuksista julki tiistaina.

Ritaluomalle määrättiin korvattavaksi konkurssipesälle 6,2 miljoonaa euroa. Oikeus arvioi Ritaluoman menetelleen toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana vähintäänkin törkeän huolimattomasti. Oikeuden päätöksen mukaan ei ole näyttöä siitä, että Ritaluoma ja SCC olisivat joutuneet kansainvälisten huijausten uhreiksi, kuten Ritaluoma on koko ajan esittänyt.

Helsingin Sanomien torstaisessa numerossa Ritaluoma kertoo valittavansa seuraaviin oikeusasteisiin, ensin hovioikeuteen, seuraavaksi mahdollisesti korkeimpaan oikeuteen.

 

Hämeenlinnan kaupungin edustajana yhtiön hallituksessa istunut Iisakki Kiemunki sai lievemmän korvaustuomion. Oikeuden ratkaisun mukaan Kiemunki on vastuussa liki viiden miljoonan euron vahingosta. Sovittelun jälkeen Kiemunki määrättiin maksamaan 350 000 euron korvaukset konkurssipesälle.

Ratkaisun mukaan Kiemunki menetteli autotalohankkeen hallituksen jäsenenä huolimattomasti. Korvausvaatimuksen perusteena on, että hänen olisi autotalohankkeen hallituksen jäsenenä pitänyt valvoa yhtiön asioita ja puuttua Ritaluoman toimiin.

– Onhan tämä, Kiemunki huokaa.

Hän ei ole tehnyt lopullista päätöstä valitusoikeuden käyttämisestä, koska ei ole vielä päässyt keskustelemaan asianajajansa kanssa.

– Omasta mielestäni sovittelupäätös on kohtuuton. Lain mukaan sovitteluratkaisu ei saa raunioittaa yksityishenkilön taloutta. Minun kohdallani on kuitenkin niin, että pelkät korot ovat isommat kuin kuukauden nettotulot. Minusta se silloin kyllä romuttaa talouteni, Kiemunki sanoo.

Käräjäoikeuden antamat tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia. Sunny Car Centerin osalta Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa on edelleen kolme muuta haastehakemusta sekä yksi takaisinsaantikanne.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020