Kaupunkiuutiset

SCC:n kohtalo pöydällä

Sunny Car Centerin rahoituskuvioista on ilmennyt uusia, yrityksen julkikuvan kannalta mielenkiintoisia piirteitä. Sunny Car Center teki huhtikuussa poliisille tutkintapyynnön kansainvälisistä liikemiehistä, joiden epäiltiin liikkuvan rahanpesu mielessä.

– Ensimmäisen neuvottelun jälkeen teimme poliisille heistä ilmoituksen, koska sijoituskuvio haikahti niin pahasti. Kun he tulivat toistamiseen Suomeen, miehen käännytettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalta takaisin Pariisiin, Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoo.

Kaupunkiuutisten saaman tiedon mukaan Hämeen poliisin talousrikostutkinta on selvittänyt SCC:n ja sen toimitusjohtaja Markku Ritaluoman rahaliikennettä viime keväästä alkaen.

Suomalainen käytäntö on, että Finanssivalvonta seuraa kaikkia ulkomailta Suomeen tapahtuvia suuria rahasiirtoja. Kaupunkiuutisten saaman tiedon mukaan esillä on myös käteisen rahan liikkeisiin liittyvä tutkinta.

– Käteisen kohdalla kyse on käsittääkseni juuri edellä mainitusta ”ulkomaalaisten sijoittajien” toimista. SCC ei liity tähän kuvioon millään tavoin, me itse teimme myös ilmoituksen poliisille, Ritaluoma jatkaa.

Taloustutkinnan tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila ei ollut perjantaina tavoitettavissa kommentointia varten.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee hankkeen nykytilaa maanantain kokouksessa. Kaupunginhallitus kuulee kokouksessa rahoitusalan asiantuntijoita päätöksensä perustaksi. Myös Ritaluoma on kertomassa rahoitusjärjestelyjen taustoista kaupunginhallituksessa.

– Maanantaina mitä todennäköisimmin päätetään lopullisesti, mihin suuntaan hanke etenee. Joko kauppa toteutuu tai peli vihelletään poikki, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) sanoo myös, että nyt tehdään ratkaisu.

– Tarvitaan mustaa valkoisella, tai mieluun silkkaa rahaa, Rautio sanoo.

– Kaupungin intressissä ei ole lopettaa kehityshanketta, mutta ikuisella vatvomisillekin on saatava päätös.

Markku Ritaluoma vakuuttaa, että pöydällä ovat nyt kaikki vaadittavat faktat.

– Parempia selvityksiä ei mielestäni voi vaatia, ei myöskään laatia. Kaikki on nyt selvitetty.

– Olemme edenneet kaupungin kanssa hyvässä yhteistyössä, Ritaluoma vakuuttaa.

Juha Isosuo sanoo saaneensa kuluneen viikon aikana tukun sähköpostiviestejä, joissa SCC selvittää rahoitusratkaisumallejaan.

– Kaupunginhallitus tarkastelee kokonaisuutta asiantuntijoiden tuella, sillä kokoukseen on kutsuttu rahoitusalan konkareita avaamaan rahoituskuvion kokonaisuutta, Isosuo kertoo.

Normaali

käytäntö

Isosuo muistuttaa, että Finanssivalvonnan puuttuminen rahasiirtoihin on normaali käytäntö yritysten välisessä rahaliikenteessä.

Sekä Isosuo että kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ovat saaneet Ritaluomalta tiedon Finanssivalvonnan puuttumisesta yrityksen rahaliikenteeseen. Käteisvarojen liikutteluun liittyneestä tapahtumaketjusta heillä ei ole tietoa.

– Kaupunki ei ole sellainen toimija, joka pystyy hankkimaan syväkurkuilta tietoja tai tekemään päätöksiä huhujen pohjalta. Meidän on nojattava virallisista ja todennettavista lähteistä saamaamme tietoon ja dokumentteihin ja tehtävä arvio siltä pohjalta. Media on hieman eri asemassa, Kiemunki sanoo.

Kunnallispoliitikot ovat käyneet Sunny Car Centerin kohtalosta viimeisten viikkojen aikana väkevää sananvaihtoa muun muassa Hämeen Sanomien nettisivuilla.

Rahoitusjärjestely on siirtänyt SCC:n ja Hämeenlinnan kaupungin lopullista kaupantekoa ns. Kirstulan kolmiosta vuosi toisensa jälkeen. Tämän vuoden puolella siirtoja on tapahtunut vähintään kuukausittain, joskus viikoittain, jopa päivittäin.

Nettisivuilla

vahva usko

SCC:n omilla nettisivuilla on edelleen jykevä usko autokaupan keskittymän syntymiseen.

Yrityksen kotisivuilla kirjoitetaan muun muassa näin: Uusi maamerkki on syntymässä. Ajat muuttuvat ja autotalojen on aika muuttua mukana. Kaikki merkit omissa myymälöissään, mutta samassa rakennuksessa – kaikki autoihin liittyvä löytyy yhdestä paikasta, ja tämä on kaikkien edun mukaista. Tätä uutta aikakautta kutsutaan Sunny Car Centeriksi.

Sunny Car Centeristä tulee Euroopan suurin autokaupan keskittymä. Hankkeen sijainti on aivan Hämeenlinnan kaupungin laidalla, 27,5 hehtaarin tontilla. Sunny Car Center täyttää tämän alueen 2‧–4 kerroksisella rakennuksella, jonka pinta-ala on noin 107 000m2.

Autotalon sijainti on loistava ottaen huomioon ohitse kulkevan junanradan sekä Helsinki-Tampere moottoritien, johon autotalo upeasti näkyy maamerkkinä. Hämeenlinna on asukasmäärältään keskeisellä paikalla ja helpon sekä lyhyen matkan päässä niin Helsingistä, Tampereelta, Lahdesta kuin myös Kouvolasta ja Turusta. Ja parkkeeraamisesta ei tule ongelmaa koska paikkoja on noin 2500.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset