fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Se ainoa oikea raskas joulu tulee hämeenlinnalaisvoimin

Monkey Business on täydentänyt joululevyjensä trilogiaa viidennellä albumilla.
Monkey Business on Leksa Kunnas (vas.), Janne Saksa, Mika Latvala ja Jaska Kunnas.

Ulvovien kitaroiden ja perinteisten joululaulujen liitto keksittiin tietenkin Hämeenlinnassa kauan ennen kuin valtakunnallista Raskasta joulua -kiertuetta oli ehditty edes ajatella.

– Travelin´ House Band teki jo 1990-luvulla Hyvää joulua Hämeenlinna -albumin, jossa käytettiin mash-up -konseptia, eli yhdistettiin rokkibiisi ja joululaulu yhdeksi kappaleeksi. Meidän ensimmäinen joululevymme tehtiin vuonna 2008, joten muutamia vuosia sitä myöhemmin lanseerattu Raskasta joulua on halpa kopio, Monkey Business -yhtyeen Jaska Kunnas toteaa.

 

Monkey Business perustettiin vuonna 2006 ravintola Rocktownin vakiobändiksi, joka sittemmin on tehnyt lukuisia keikkoja baareissa ja yksityistilaisuuksissa. Kokoonpanot ovat vaihdelleet ja täydentyneet tarpeiden mukaan, mutta kulmakivinä ovat aina seisoneet rumpali Leksa Kunnas, kosketinsoittaja Mika Latvala sekä kitaristilaulajat Janne Saksa ja Jaska Kunnas. Bändi ryhtyi jo alkumetreillään sovittelemaan raskasta metallia jouluiseen muottiin.

– Muistissa oli tuo Tume Saaren, Spide Kuhlströmin, Peesu Helasen ja Pete Mäkiharjun aikoinaan tekemä äänite, mutta olen aina tykännyt joulumusasta ja kuunnellut lapsesta asti Bert Kaempfertiä ja Esko Linnavallia. Monet heavy metal -kappaleet istahtavat helposti joululauluihin melkein sointuja vaihtamatta, Jaska kertoo.

Apinaorkesterin ensimmäinen aluevaltaus tässä lajityypissä oli yksinkertaisesti nimeltään Joululevy 2008. Esikoista seurasivat Rather Christmas (2009), Kohta ilman kolmatta (2010) ja “trilogian täydentänyt” Kerta kiellon päälle (2011). Seuraavaa julkaisua saatiinkin sitten odottaa. Bändin jäsenet alkoivat soitella aktiivisesti muissakin kokoonpanoissa ja joulupuuroa oli ehkä lusikoitu yli äyräiden. Nyt aika tuntuu taas kypsältä sarjan viidennelle albumille.

– Levylle on selkeä tilaus, kun sen perään on jo monta vuotta kyselty. On voitu mennä studioon tietoisena, että joku tämän levyn aivan varmasti haluaa, Antti Latvala sanoo.

– Oli mukavaa päästä soittamaan pitkästä aikaa metallia, joka on jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle. Vaikka levyllä on paljon aika tarkkaan mietittyjä juttuja, niin hauskanpito on ollut päällimmäisenä, Janne Saksa tuumaa.

 

Levyllä coveroidaan ainakin Slayeriä, Van Halenia, Deep Purplea, Rammsteinia, Panteraa ja Irwin Goodmania, joita yhdistellään sellaisiin klassikkoihin kuin Joulupukin maa, Rekiretki ja Me käymme Joulun viettohon. Jaa hyvää joulumieltä? -albumi julkaistaan 28. marraskuuta kuunteluiltamissa Bar Tasossa, jossa bändin jäsenet ovat paikalla. Kaikista vanhoista albumeista on tehty myös lisäpainoksia, joita saa yhteen naitettuna jubilee-pakettina vain Tasosta. Uunituoretta levyä on jatkossa saatavilla paikallisista pubeista. Keikkalavalle Monkey Business kipuaa tapaninpäivänä.

– Tapsan tahdeissa soitetaan joulumusaa ja ehkä vähän muutakin, muusikot lupaavat.

– Hyvin inhimillisessä aikataulussa toimitaan, jos joku vaikka sattuu seuraavana päivänä menemään töihin.

 

Monkey Business Levyjulkkarit ke 28.11. klo 21 ja keikka ke 26.12.Bar Tasossa

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset