fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Se on sitten Metallica!

Kantolan ensi kesän vetonaulaksi varmistui jo ennakkoon povailtu raskaan rockin jättiläinen.
James Hetfield (vas.), Lars Ulrich, Kirk Hammett ja Robert Trujillo rokkaavat Kantolassa kesällä 2019.

Keväällä Hartwall Arenan yleisöäänestyksen kahtena iltana rikkonut Metallica jyristelee Worldwired-kiertueellaan Kantolan tapahtumapuistoon 16. heinäkuuta. Jenkkibändin tuloa osattiin ennakkoon aavistellakin, kun tieto sen Euroopan kiertueesta alkoi levitä medioissa. Konsertin järjestäjä Live Nation tiedotti asiasta virallisesti maanantaina aamupäivällä Hämeenlinnassa.

– On tosi mukavaa tulla taas ensi kesänä Hämeenlinnaan, Live Nationin toimitusjohtaja Nina Castrén sanoo.

– Viime kesä jäi väliin, koska koko vuosi oli todella haasteellinen tapahtumajärjestäjille. Suomessa ei järjestetty yhtään isoa ulkoilmakeikkaa festareiden ulkopuolella.

 

Metallican kiertue starttaa toukokuussa Portugalista ja päättyy elokuun lopussa Saksassa.

– Yhtye on edelleen suosionsa huipulla ja Hartwall Arenan keikat myytiin minuuteissa loppuun. Odotamme Kantolaan megaluokan yleisömäärää ja ihmisiä tulee saapumaan pitkin Suomea sekä ulkomailta.

– Metallican vierailijoina koko kiertueen ajan ovat ruotsalainen Ghost ja norjalainen Bokassa. Ghost on tehnyt merkittävän uran ja myynyt areenoita loppuun ihan yksinäänkin.

 

Lipunmyynti alkaa perjantaina 28. syyskuuta kello 10.00 Ticketmasterin verkkokaupassa ja palvelupisteissä. Peruslipun hinta on 89 euroa, mutta pulittamalla 109 euroa saa Golden Circle -piletin, jolla pääsee aivan lavan edessä olevalle alueelle.

Tosifaneille on tarjolla The “Dream No More” Experience -paketti, joka pitää sisällään erillisen sisäänkäynnin ja pääsyn lavan etuosassa olevaan Snake pit -seisomakatsomoon sekä Sanitarium Rubber Room -telttaan, jossa on tarjolla buffet-illallinen. VIP-alueella on myös bändin kokoama Memory Remains -näyttely. Kermana kakussa on mahdollisuus tavata bändin jäseniä, otattaa yhteiskuva heidän kanssaan ja viedä kotiin tuliaisiksi muun muassa nimmaroitu settilista. Koko lysti maksaa 2204 euroa palvelumaksuineen.

– Uutta tänä vuonna on alueen sivulle siirretty VIP-alue, joka on neljän metrin korkeudessa, Live Nationin tuotantopäällikkö Tom Ahlberg kertoo.

– Rakennamme konserttia kymmenen päivää, sillä aitaa ja trukkia tulee ympäri Suomea. Lava on 70 metriä leveä, 25 metriä korkea ja videoseinää on 1000 neliötä.

 

Tapahtumapuistoa hallinnoivan Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki korostaa, että Kantolaa tulee tarkastella elinkeinopolitiikkana, ei liiketoimintana.

– Kantola on menestystarina, vaikka moni ehkä muuta väittää. Hankkeen alusta asti on linjattu, että keskitytään ensin isoihin tapahtumiin, jotka tuovat paljon ihmisiä paikalle, Käki muistuttaa.

– Puisto on toiminut vasta vuodesta 2015 ja siellä on käynyt lähes 200 000 vierailijaa, Kuinka monta alle 70 000 asukkaan kaupunkia Suomesta löytyy, jossa maailman huippubändit ovat vierailleet?

 

Jokaisesta suurkonsertista on opittu ja liikennejärjestelyjä ja palvelutarjontaa kehitetään edelleen. Yksi Linnan Kehityksen rooleista on mitata, miten mielikuva Hämeenlinnasta muuttuu, jos lähtökohta on, että kaupunki on pieni ja tuntematon.

– AC/DC:n konserttivieraille tehdyssä kyselyssä 75 prosentille jäi positiivinen mielikuva kaupungista ja 64 prosenttia totesi, että tulisi Hämeenlinnaan uudelleen. Nyt puhutaan samasta kokoluokasta kuin ensimmäisessä konsertissa, joka toi 6,7 miljoonaa euroa aluetalouteen. Ihmiset kuluttivat 123 euroa per henkilö konserttivierailunsa aikana. Tämä summa ei sisällä lipun hintaa, vaan puhutaan muusta rahankäytöstä.

 

Metallica

Laulaja-kitaristi James Hetfield ja rumpali Lars Ulrich perustivat yhtyeen vuonna 1981 Kaliforniassa. Soolokitaristi Kirk Hammett liittyi Metallicaan vuonna 1983 ja basisti Robert Trujillo vuonna 2001.

 

Yhtyeen musiikillisten huippuvuosien katsotaan ajoittuvan 1980- ja 1990-luvuille. Tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Master of Puppets, Fade to Black, One, Enter Sandman, For Whom the Bell Tolls ja Nothing Else Matters.

 

Mteallica on julkaissut kymmenen studioalbumia ja saanut yhdeksän Grammy-palkintoa. Yhtyeen levyjä on myyty yli 110 miljoonaa kappaletta.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset