Kaupunkiuutiset

Se rennompi futisturnaus

Hyvä esimerkki rennosta kesämeiningistä ja aktiivisesta kylätoiminnasta nähtiin lauantaina Alvettulassa, kun paikallinen kyläyhdistys junaili yhteistyössä kyläkauppiaan kanssa peräti 17:n joukkueen jalkapalloturnauksen. Ainoa särö oli järjestelyissä oli, ettei kaupunki tarjonnut ojentavaa kättään edes pieneen kentän parannustyöhön.

– Aivan loistava tapahtuma. Porukat ovat oivaltaneet, mistä tällaisessa kesälauantain turnauksessa on kyse–pelataan rennolla kesäfiiliksellä ja ollaan kavereiden kanssa, turnauksen primus motor Jouni Niiranen kertoo.

Neljässä alkulohkossa pelatun turnauksen voittajaksi seuloutui lopulta Atletico Jaakonkatu, joka löi loppuottelussa Lindströmin 3-0. Turnauksen fair play-palkinnon sai Hevosurheilijat. Mukana oli niin mies-, nais- kuin sekajoukkueita–sekä reippaasti kannustusjoukkoja.

Kyläyhdistyksen voimin kunnostettu koulun nurmikenttä on nyt kaikille harrastejalkapalloilijoille suorastaan loistavassa kunnossa. Sitä se on myös syksyllä koulun oppilaille.

– Heti kun kenttä saatiin pelikuntoon, niin varsinkin iltaisin täällä on käynyt aika sutina pallon perässä, Niiranen sanoo.

Talkoolaisia jäi ainoastaan harmittamaan se, ettei kaupunki tuonut nurmikon ilmauskonetta Alvettulaan saakka vierailulle pyynnöistä huolimatta.

– Tämä kentän kunnostaminen pelikuntoon on esimerkki siitä kaupunginjohdon toivomasta kansalaisaktiivisuudesta. Samalla toivoisi, että kaupunki tukisi edes rippusen, kun se hallinnassa on pelit ja vehkeet. Parempi seisottaa varastossa. Kai se on liikaa pyydetty kuljettaa tänne taajamien ulkopuolelle, Niiranen sanaili kyläyhdistyksen harmiaiheesta.

Vuosittain pelattava jalkapalloturnaus saa jatkoa taas ensi kesänä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset