fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Seija Veijonen maalaa entiseen malliin, vaikka aivoinfarkti vaurioitti näköä pysyvästi - "Taiteen tekeminen on minulle henki ja elämä"

Seija Veijonen on käyttänyt teoksissaan mallina muun muassa valokuvia sekä vanhoja croquis-piirroksiaan. Jatkossa maalausstudion tiloissa nähdään myös muiden taiteilijoiden näyttelyitä. Kuva: Heli Karttunen
Seija Veijonen on käyttänyt teoksissaan mallina muun muassa valokuvia sekä vanhoja croquis-piirroksiaan. Jatkossa maalausstudion tiloissa nähdään myös muiden taiteilijoiden näyttelyitä. Kuva: Heli Karttunen

Vuosi sitten lokakuussa Seija Veijonen sai aivoinfarktin, jonka seurauksena hänen näkökenttänsä kaventui pysyvästi. Siitä huolimatta Veijonen on jatkanut taideharrastustaan ja pitää parhaillaan näyttelyä Hallituskatu 22:sta vuokraamissaan tiloissa.

– Taiteen tekeminen on minulle henki ja elämä. Sairaalassa pyysin heti kynää ja paperia kokeillakseni, pystynkö vielä piirtämään, Veijonen kertoo tunnelmistaan reilun vuoden takaa.

Veijonen on myös miehensä Reijon omaishoitaja. Eläkeläispariskunta muutti Hämeenlinnaan Helsingistä toukokuussa.

– Täällä terveyspalvelut ovat lähellä ja kaupunki tuntuu mukavalta.

Akvarelli kaikkein mieluisin

Seija Veijonen on harrastanut maalausta jo nuoresta asti. Hän on tehnyt työuransa kääntäjänä ja vakuutusalalla, mutta pitänyt aina tiukasti kiinni taiteen tekemisestä.

Vuosien varrella Veijonen on opiskellut taidetta muun muassa Pekka Halosen Akatemiassa, jossa opettaja Asta Tirinen tutustutti hänet akvarellimaalauksen saloihin, sekä Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen järjestämillä “akvarelliguru” Maikki Haapalan kursseilla.

– Kun oivalsin akvarellin monipuolisuuden, on se siitä pitäen ollut mieluisin tekniikkani.

“Nyt maalaan jopa paremmin”

Veijonen on ollut mukana useissa taidenäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Viimeiset pari vuotta eläkeläispariskunta on viettänyt talvet Espanjan Fuengirolassa. Siellä Veijonen on osallistunut paikallisen taideakatemian opintoihin.

– Kun näkökyky heikkeni, muut opiskelijat sanoivat, että maalaan nyt jopa paremmin kuin aikaisemmin.

Tässä näyttelyssä on esillä sekä tuoreita, Espanjassa tehtyjä töitä että aikaisempia teoksia. Mukana on akvarelleja, akryylimaalauksia ja grafiikkaa.

– Ihmiset ovat minulle tärkein aihe, mutta en niinkään tavoittele näköisyyttä vaan pyrin kuvaamaan tunteita ja tunnelmia ihmishahmojen kautta.

Seija Veijosen pop up -taidenäyttely avautui 4.12. ja on esillä maalausstudion tiloissa (Hallituskatu 22, sisäpiha) 9.1.2020 asti. Näyttely on avoinna arkikeskiviikkoisin kello 14–17. Muina aikoina näyttelyyn pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä: 040 5266250 tai veijoset(a)gmail.com.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset