Kaupunkiuutiset

Seikkailu muinaisiin maisemiin sukeltaa yhä syvemmälle

Suomalaisten muinaisuskosta kertova Ukonvaaja-dokumentti esiteltiin ensimmäistä kertaa yleisölle kutsuvierasnäytöksessä Verkatehtaalla viime kesäkuussa. Tuukka Tähden ohjaama elokuva lähti käyntiin joukkorahoituskampanjalla heinäkuussa 2014.

– Saimme kampanjasta 15 000 euron pesämunan, jolla pääsimme alkuun, Tähti kertoo.

– Loppu raavittiin sitten käytännössä omasta selkänahasta eli hommia tehtiin indie-tuotantoyhtiön talkoilla.

Ilman isojen yritysten tukea ja pienellä budjetilla toteutettu elokuva tarttui kunnianhimoiseen ja laajaan aiheeseen.Tekijöidenkin usko oli matkan varrella koetuksella, mutta Ukonvaajan saama vastaanotto on ollut myönteinen.

– Dokumentti oli pitkä prosessi. Emme pystyneet täysipainoisesti keskittymään Ukonvaajaan, koska firman taloutta täytyi pitää pystyssä muilla duuneilla. Olihan se valtavan palkitsevaa, kun se sitten saatiin valmiiksi.

Ukonvaajasta tehtiin tuhannen kappaleen dvd-erikoispainos, joka myi loppuun parissa viikossa ennen juhannusta.

– Julkaisusta lähti liikkeelle aika mukava lumipalloefekti ja dvd:tä on myyty noin 3000 kappaletta, Tähti sanoo.

– Ukonvaaja pääsi mukaan myös Sonera Viihteen digivuokrattavien valikoimaan, josta sitä tähän mennessä katsottu 350 kertaa. Se on pienen markkinointibudjetin indie-tuotannolle ihan lupaavaa.

Tallenteen myynti ei tuota tekijöille kovinkaan paljon, sillä kakusta lohkeaa paloja moneen suuntaan.

– Myynnistä tuleva rahavirta ei ole kauhean merkittävä, mutta tässä projektissa on koko ajan ollut kyse jostain ihan muusta kuin rahasta. Avasimme syksyllä ukonvaaja.fi-kaupan ja se toi loppuvuodesta tekijöillekin vähän jotain leivän päälle.

Dokumentista on ollut joitakin esityksiä eri elokuvateattereissa.

– Isoille ketjuille on tällaisella tuotannolla äärimmäisen vaikeaa päästä, eivätkä television kaupalliset kanavatkaan ole siitä kiinnostuneita.

– Tarjosimme elokuvaa Ylelle, mutta siitä on jo pitkä aika, joten tarkoitus on käydä tässä alkuvuodesta uusia neuvotteluja aiheesta. Uskon, että elokuvan saaman vastaanoton jälkeen asetelmat ovat parantuneet.

Kaupassa on myynnissä dvd-levyä, soundtrack, t-paitoja sekä Ukonvaaja-kaulariipuksia, jotka on valmistanut Seppä Tervarauta. Kaupan tuotto käytetään elokuvan jatko-osan kehitystyöhön.

– Meillä on tulossa jatkoa ihan Ukonvaaja-nimelle ja muitakin suuria suunnitelmia, mutta kaikki on saatava konseptoitua aika pitkälle, ennen kuin niistä voi ryhtyä puhumaan.

–  Aihepiiri on laaja sekä kiehtova ja sitä olisi tarkoitus käsitellä entistä elokuvallisemmin keinoin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset