Kaupunkiuutiset

Sekavia kuskeja ja nettihuijauksia

Hämeenlinnassa mopoilija ajeli huumausaineen vaikutuksen alaisena. Poliisi pysäytti perjantai-aamuna Kiltintiellä mopon tarkastusta varten. Puhalluskoe näytti nollaa 90-luvulla syntyneelle kuljettajalle, mutta käytöksen perusteella hänelle tehtiin huumausaineen pikatesti, joka osoitti positiivista kannabikselle. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja kortti jäi poliisin haltuun. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena

Henkilöauto oli päätynyt ojaan Hattulassa Vanhalla Härkätiellä perjantaina. Poliisi tapasi paikalta 50-luvulla syntyneen miehen, joka myönsi kuljettaneensa kyseistä autoa. Puhalluskoe kertoi tulokseksi 1.32 promillea. Kuljettaja vietiin verikokeeseen ja kortti jäi poliisin haltuun.

Hämeen poliisilla on tutkittavanaan kymmenkunta tapausta, joissa edullisen tervetuliaislahjan tilaaminen internetistä on johtanut jopa 80 euron kuukausittaiseen veloitukseen luottokortilta. Koko maassa vastaavia juttuja on tullut poliisin tietoon yli 70. Toimintamalli on kaikissa tapauksissa ollut sama. Internetissä, sähköpostissa tai facebookissa on ollut mainos, jossa on tarjottu esimerkiksi Niken lenkkitossuja 2 euron toimitusmaksun hinnalla. Tervetuliaislahjan saadakseen on pitänyt vastata kyselyyn. Ennen vastaamista on hyväksyttävä pienellä painetut ehdot, joiden mukaan asiakas sitoutuu 2 euron lahjan tilaamalla 40–80 euroa kuukaudessa maksavaan jäsenyyteen. Asiakkaat eivät ole saaneet luvattuja tuotteita, mutta luottokortilta on mennyt ensin 2 euron ja myöhemmin 40–80 euron veloituksia. Jäsenyyden irtisanominen ei ole onnistunut, vaikka siihen on verkkosivustolla tarjottu mahdollisuus. Asiakkaat ovat saaneet kuukausiveloitukset loppumaan vain kuolettamalla luottokorttinsa. Maksujen saajana on ollut jobform.com-, jobform.fi-, freshdesk.com- ja akusamas.com -nimisiä yrityksiä. Rahaliikenne on ohjautunut tanskalaiselle tilille. Poliisi kehottaa varovaisuuteen verkossa liikkuvien tarjousten hyväksymisessä. Tilausehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen luottokorttitietojen syöttämistä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset