Kaupunkiuutiset

Sekoilevat supersankarit

Deadpool 2Ohjaus David LeitchRooleissa Ryan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beetz, Morena Baccarin, Julian Denison

 

Wade Wilson (Ryan Reynolds) on supersankari, jolla kaikki menee pieleen. Siksi hän haluaakin itsensä hengiltä. Ei riitä, että ulkonäkö on karmea, myös elämän tarkoitus on viety. Itsemurha-aikeet keskeytyvät, sillä pulska lapsimutantti Russel (Julian Dennison) on villiintynyt ja samaan aikaan tulevaisuudesta saapuu metallikätinen Cable (Josh Brolin), joka on päättänyt ottaa tulipalloja sinkoilevan lapsimutantin hengiltä.

Deadpool 2 jatkaa vuonna 2016 alkanutta Deadpool-sarjaa. Sen tunnusmerkkejä ovat väkivalta ja naureskelu supersankarielokuvien kliseille. Tässä jatko-osakin onnistuu. Sen railakas anarkistisuus ja parodiointi toimii. Kaikista hillittömin kohtaus lähes tipauttaa katsojan elokuvateatterin penkiltä. Siinä alaraajansa menettänyt Deadpool istuu näkövammaisen äitinsä vieressä sohvalla ilman housuja ja odottaa, että uudet jalat kasvavat.

Deadpool-nimeä kantava punaisiin asuihin pukeutunut Wade alkaa taas löytää tapahtumien tuoksinassa elämälleen tarkoitusta. Ja niin roisikin kuin onkin, koko supersankarikomedian sydän on lämmin. Elokuvateatterista ei kannata poistua heti lopputekstien alkaessa, sillä niiden joukkoon on kätketty huippuhetkiä.

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset