Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Seniorisinkut syntyi tarpeeseen – "Tästä porukasta löytää aina kaverin"

Sovittujen tapaamisten lisäksi on syntynyt ystäväporukoita, jotka harrastavat yhdessä.
Kirsti Tawast (vas.) ja Liisa Lotti ovat toimineet aiemmin Seniorisinkkujen vertaisohjaajina. Nyt vuorossa on Raija Kärkkäinen yhdessä Päivi Wikströmin (ei kuvassa) kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
Kirsti Tawast (vas.) ja Liisa Lotti ovat toimineet aiemmin Seniorisinkkujen vertaisohjaajina. Nyt vuorossa on Raija Kärkkäinen yhdessä Päivi Wikströmin (ei kuvassa) kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Setlementin alaisuudessa neljä vuotta sitten perustettu Seniorisinkkutoiminta on osoittanut tarpeellisuutensa vuosien mittaan.

Vertaisohjaaja Raija Kärkkäinen sekä aiemmin samaa tehtävää hoitaneet Liisa Lotti ja Kirsti Tawast kertovat, että viikoittaisissa tapaamisissa käy nelisenkymmentä osallistujaa, ja muissa kokoontumisissa lisää.

Naisten mukaan on ollut antoisaa huomata, että Seniorisinkkujen väestä on muodostunut myös epävirallisia harrastusporukoita, jotka saattavat käydä esimerkiksi oopperassa tai jääkiekkopelissä yhdessä.

– Yksi lähteminen tai osallistuminen on usein tylsää, ja siksi on mukavaa, että tästä porukasta löytää aina kaverin, Liisa Lotti sanoo.

Kirsti Tawast kertoo, että vertaisohjaajat pitävät toiminnan lankoja käsissään, mutta muuten kaikki osallistujat ovat tasavertaisia.

Toiminnan kulmakivi ovat jokaperjantaiset kokoontumiset Kumppanuustalossa. Niiden lisäksi ohjelmassa on keilailua, tansseja, karaoketansseja, kotailtoja, retkiä ja mölkkyä.

Raija Kärkkäinen viihtyy Seniorisinkuissa muun muassa siksi, että mukana on ihmisiä eri puolilta maata. Moni on muuttanut Hämeenlinnan eläkepäivään viettämään, ja Seniorisinkut tarjoaa tällöin mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

– Ja vertaisohjaajana nautin siitä, että saan järjestää ohjelmaa muille, hän sanoo.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset