fbpx
Kaupunkiuutiset Parola

Seniorit pääsevät taas kuntosaliin Parolassa – Terveysaseman fysioterapiatila avautuu ikäihmisille aamu- ja iltakäyttöön

Pia Vekka ja Tristan Fay kokeilivat terveysaseman fysioterapian laitteita, jotka sopivat mainiosti seniorien kuntoiluun. Kuva: Lea Karmala
Pia Vekka ja Tristan Fay kokeilivat terveysaseman fysioterapian laitteita, jotka sopivat mainiosti seniorien kuntoiluun. Kuva: Lea Karmala

Parolan terveysaseman kuntosali avautuu ensi viikolla ikäihmisille aamu- ja ilta-aikoihin. Arkipäivisin sali on fysioterapian käytössä.

Aamulla laitteilla voi kuntoilla kello 6–8, iltapuolella seniorien vuoro on kello 16–20. Saliin pääsee erillisen sisäänkäynnin kautta rakennuksen takapuolelta.

– Hattula hakee notkeita uusia ratkaisuja senioreiden liikuttamiseen. Pääsy terveysaseman fysioterapiatilaan on ihan helmi juttu, liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela sanoo.

Viisi henkeä kerrallaan

Terveysaseman salissa voi harjoitella tunnin kerrallaan maksimissaan 5 hengen porukka. Ryhmiä voi olla yhteensä 26.

– Jokainen ryhmä saa aluksi ohjausta, mutta myöhemmin niiden on tarkoitus jatkaa omatoimisesti, senioriliikunnan koordinaattori Pia Vekka sanoo.

Parolassa on jo Vekan mukaan kovasti ehditty kysellä, milloin seniorikuntosali taas aloittaa, kun Punojanportillakin käytössä olleet vuorot jouduttiin lopettamaan poikkeustilanteen takia.

– Koronan vuoksi monien senioreiden lihaskunto on heikentynyt. Seniorit ovat itsekin asian huomanneet ja ovat siitä huolissaan, Vekka kertoo.

Vuoroja voi varata Hattulan kunnasta Päivi Vuorelta numerosta 050 344 7670.

Pekolan koululla senioritunteja

Pekolan koululla on edelleen senioritunteja, ja sielläkin on erillinen sisäänkäynti alakerrassa sijaitsevaan saliin. Pekolaan voi mennä kuntoilemaan koulupäivän ulkopuolisella ajalla: aamulla kello 7–8 ja iltapäivällä kello 14.30–15.30.

Kaikki salivuorot ovat eläkeläisille maksuttomia. Hattulan liikuntapaikat ovat myös järjestöille pääsääntöisesti ilmaisia.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset