fbpx
Kaupunkiuutiset

Senni nousi maan huipulle

Janan tyttöjoukkueen Senni Korhonen, Sohvi Korhonen, Anna Ala-Kauhaluoma ja Fanni Kanerva kuuluivat tällä kaudella naisten Superpesiksen SM-hopean voittaneen Manse PP:n sopimuspelaajiin.s

Janakkalan Janan kasvatti Senni Korhonen, 17, nousi tällä kaudella maan pesishuipulle. Hän pelasi ensimmäisen täyden kauden Superpesiksessä Manse PP:ssä, saavutti siellä ”voitetun hopean” ja jatkaa vielä mitalitaistoa Janan tyttöjen joukkueessa.

– Naisten mestaruus oli tavoite, mutta meille ei jäänyt jossiteltavaa, kun finaalisarja päättyi 3-0. Jyväskylä oli paras tällä kaudella. Saimme hienon voiton välieräsarjassa Porista. Meillä oli vaikea kausi talvesta asti, joten loppusijoitus oli voitettu hopea, Senni tuumaa.

Pääosan kaudesta Senni napsi palloja kiinni ulkopelissä ykkösvahtina, mikä on hänen vakiopaikkansa myös Janan tytöissä.

– Kun Porin Susanna Puisto on lyömässä, pelipaikallani voi vähän pelottaakin. Sisäpelivastuuni oli Mansessa pienempi, joten oli mukava kuvio päästä Janassa pelaamaan sisäpeliä.

 

Senni ja hänen kaksoissiskonsa Sohvi ovat tähän asti pelanneet yhdessä kaikki vuodet, mutta tällä kaudella Sohvi pelasi Janan Ykköspesisryhmässä. Toki he ovat pelanneet yhdessä Janan B-tyttöjen joukkueessa.

– On aika vähän asioita, mitä emme ole tehneet yhdessä. Molemmat aloitimme pesiksen samaan aikaan. Olemme muutenkin aika samanlaisia.

– Sohvin kanssa pelasimme kaikkia pihapelejä. Jalkapallo ei ollut meidän juttu. Kun yhdeksänvuotiaana menimme pesiskouluun, heti huomasimme, että tämä on se juttu. Koimme heti alusta asti, että pesäpallo on meidän laji, Senni muistelee.

Janan tytöt ovat pelanneet mahtavan kauden, sillä he ovat edenneet pronssiotteluihin. Vähänkyrön Viesti ja Jana ovat otteluvoitoissa tilanteessa 1–1, kun ensi sunnuntaina kolmannessa ottelussa ratkea pronssin kohtalo.

– Ensimmäisen ottelun ensimmäisellä jaksolla tasoero oli suuri meidän eduksemme. Näkyi, että meillä on selkeästi laadukkaampi materiaali. He saivat kuitenkin hengen päälle toisella jaksolla.

– Vähäkyrö paransi toiseen otteluun, mutta siinä kestimme loppuun asti. Kyllä me haluamme oikeasti sen pronssin.

 

Korhosten sisarusten lisäksi Janan tyttöjen luottopelaajia ovat olleet Tahkon naisissa tämän kauden pelannut Anni Heikkilä sekä Manse PP:n sopimuspelaajat Fanni Kanerva ja Anna Ala-Kauhaluoma. Silti pronssisarjan kotimatsin avausjakson ratkaisija oli pajatson tyhjentänyt Iida Järvinen.

– Kansanpuistossa kotimatsissa oli arkipelissä yli 350 katsojaa. Janassa on hyvää talkoohenkeä. Kyllä täällä kelpaa pelata, Senni kehuu.

Senni ehti jo vuosi sitten debytoida neljän ottelun verran Manse PP:n pääsarjaryhmässä, kun seura voitti SM-kultaa.

– Minäkin sain kultamitalin, vaikka en ole varma, onko se virallisissa tilastoissa. Tosi hienolta tuntuu, että mitaleja on tullut yhtäkkiä. Jotakin olen tehnyt oikein. Jos vielä sunnuntaina saamme Vähäkyrössä mitalin, kahden mitalin hankkiminen on hyvä onnistuminen yhdellä kaudella, Senni sanoo.

– Talvella treeneissä alkoi tuntua, että pelipaikka naisten pääsarjassa on mahdollinen. Olen ylpeä paikasta, että sain pelata koko kauden ulkokentällä. Se ei ollut kuitenkaan mikään jättiyllätys.

Senni ja Sohvi ovat käyneet pari vuotta pesäpallolukiota Sotkamossa.

Edessä on abivuosi.

– Tämän syksyn olen toistaiseksi opiskellut etänä, mutta Sohvi ehti jo lähteä Sotkamoon. Luultavasti jatkan ensi kesänä pelaamista Manse PP:ssä. Janan tytöissä pelaaminen on vähän auki, Senni summaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset