fbpx
Kaupunkiuutiset

Seppo Rehunen: "Enää ei ole yhtäkään syytä olla toteuttamatta sujuvaa ja turvallista pyöräilyä suorinta tietä linja-autoasemalta linnalle"

Seppo Rehunen Kuva: Raatikuva
Seppo Rehunen Kuva: Raatikuva

Korona toi esiin ajatuksen ulkonaliikkumiskiellosta.

Ajatuksessa oli nurinkurista se, että kun tavoitteena oli vähentää kohtaamisia sisätiloissa, ajateltiin tähän päästävän rajoittamalla ulkona liikkumista.

Vastapainoksi ja tasapuolisuuden vuoksi esitän koko kansaa koskevaa ulkonaliikkumispakkoa. Tai jos ei ihan pakkoa, niin kuitenkin maan korkeimmalta taholta tulevaa vahvaa suositusta tai velvoitetta.

Ilma on sakeanaan terveellisyyteen ja hyvinvointiin liittyviä suosituksia, mutta ne tehoavat monesti vain jo muutenkin itsestään huolehtiviin. Sohvaperunat tarvitsevat järeämmän kehotuksen tai käskyn.

Hämeenlinnan seudulla viime talvi oli harvinaisen suotuisa ulkoliikuntaan. Erityisesti ladut olivat huippukunnossa ja niitä oli lukumääräisesti ehkä enemmän kuin koskaan.

Hienoa oli yhteistyö vapaaehtoisten ja kunnallisten toimijoiden kesken. Houkuttelevien olosuhteiden ansiosta moni talven ilot jo unohtanut löysi myös hiihdon uudelleen. Eiköhän toisteta tämä tulevinakin talvina, vaikka koronaa ei enää olisikaan.

Kevään ja kesän osalta odotan samanlaista olosuhteiden parantamisen ryhtiliikettä, mistä saimme nauttia talvella. Kävely, retkeily ja pyöräily ansaitsevat jatkuvaa olosuhteiden parantamista ja niiden avulla voimme halvalla luoda uuden vetovoimatekijän.

Hämeenlinnan kaupungin suunnitelma viheralueisiin panostamisesta on lupaava. Luonnon meille suomiin poikkeuksellisen hienoihin olosuhteisiin nähden odotan kuitenkin panostuksen olevan jatkuvaa ja määrältään vähintään kaksinkertaista.

Rahan lisäksi tarvitaan kykyä kuunnella aktiivikäyttäjien arkisia toiveita.

Esimerkiksi Hämeen Ilvesreitin käyttö helpottuu kaupungin päässä heti, kun Taipaleentien ja Ilvesreitin risteyskohtaan perustetaan muutama parkkipaikka. Näin ei reittiä käyttävien tarvitse pelätä retkinautintoa pilaavaa sakkolappua.

Pyöräilyn osalta minulla on lisääntyvien maastoreittien lisäksi yksi toivomus: ratkaistaan nyt lopultakin ydinkeskustan pattitilanne. Enää ei ole yhtäkään syytä olla toteuttamatta sujuva ja turvallinen pyöräily suorinta tietä linja-autoasemalta linnalle.

Kesällä aloittavalle uudelle valtuustolle annan selkeän tehtävän. Tehkää Hämeenlinnasta Suomen johtava ympärivuotinen ulko-, retki- ja luontoliikuntakaupunki!

Kun olosuhteet ovat kunnossa, syntyy halu ulkona liikkumiseen itsestään, eikä mitään pakkoa tarvita.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset