Kaupunkiuutiset

Seurakunta kutsuu pönttötalkoisiin

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta kannustaa hämeenlinnalaisia osallistumaan YLE:n Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan järjestämällä pönttötempauksen huhtikuussa.

Seurakunta on vuokrannut yhdessä Länsi-Vanajan Metsänriista – ja Hämeenlinnan Varuskunnan Metsästäjät -yhdistysten kanssa Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piirin pönttösorvin, jolla puupölleistä valmistetaan linnunpönttöjen aihioita neljän päivän ajan.

Jos puuta löytyy omasta takaa, voi sorvaamaan saapua oman pöllin (pituus 25–55 cm, paksuus 15–34 cm) kanssa. Hämeenlinnan kaupungin ja seurakuntayhtymän lisäksi monet yksityiset metsänomistajat ovat antaneet tempaukseen puutavaraa, joten hämeenlinnalaiset perheet voivat noutaa sorvauspaikalta valmiita pönttöaihioita veloituksetta – enintään yhden päätä kohti – ja nikkaroida pöntön vaikka kotona.

Kun linnunpönttö on valmis ja ripustettu, sen voi rekisteröidä YLE:n nettisivuilla yle.fi/miljoonaponttoa. Tarkempia ohjeita löytyy YLE:n kampanjasivuilta.

Sorvi pyörii valtatie 10:n varressa, Kallioportintie 9, to 7.4. ja pe 8.4. kello 15–19, la 9.4. klo 10–14 ja su 10.4. klo 12–15.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset