Kaupunkiuutiset

Seutukunnan omat ehdokkaat selvillä

Kansanedustajaehdokkaat huhtikuun eduskuntavaaleihin ovat pääosin selvillä. Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten jakelualueella (Hämeenlinna, Janakkala, Hattula) asuvia ehdokkaita on kaikkiaan yli kaksikymmentä. Hämeen vaalipiiriin kuuluvat lisäksi Forssan, Lahden ja Riihimäen talousalueet.

Hämeenlinnan talousalueelta ainoana puolueena viisi ehdokasta koko vaalipiirin listalle on saanut Sdp. Neljä ehdokasta omassa ryhmässään ovat saaneet vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja vihreät.

Kolmella talousalueen ehdokkaalla liikkeellä ovat kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset.

Ehdokashakemusten viimeinen jättöpäivä on tiistai 10.3. Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 19. maaliskuuta.

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 19.4.2015. Ennakkoäänestys on kotimaassa 8.–14.4. ja ulkomailla 8.–11. huhtikuuta.

Eduskuntavaaleissa ehdokkaita voivat asettaa puolueet, jotka on merkitty oikeusministeriön ylläpitämään puoluerekisteriin sekä vähintään 100 äänioikeutetun perustamat valitsijayhdistykset.

Eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi tulemisen edellytys on, että henkilö on vaalikelpoinen. Käytännössä vaalikelpoisuus eduskuntavaaleissa tarkoittaa sitä, että henkilö ei ole holhouksen alainen, sotilasvirassa tai seuraavat korkeat virkamiehet: valtioneuvoston oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies, korkeimman oikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden jäsen eikä valtakunnansyyttäjä. He voivat olla ehdokkaina, mutta jos tulevat valituiksi, heidän tulee erota virastaan.

Tähän mennessä Hämeenlinnan talousalueella asuvat asetetut eduskuntavaaliehdokkaat 2015:

Sdp: Pirjo Alijärvi, Janakkala, Tarja Filatov, Hämeenlinna, Iisakki Kiemunki, Hämeenlinna, Johannes Koskinen, Hämeenlinna, Ranjith Kumar Prabhakaran, Hämeenlinna.

Keskusta: Tapio Eerola, Janakkala, Timo Kaunisto, Hämeenlinna, Marjatta Rahkio, Hämeenlinna.

Kok: Juha Isosuo, Hämeenlinna, Sari Rautio, Hämeenlinna, Pekka Romo, Hämeenlinna.

KD: Teija Arvidsson, Hämeenlinna, Kylli Kylliäinen, Hämeenlinna, Mirja Pöhö, Janakkala, Teppo Turja, Hämeenlinna.

Vasemmistoliitto: Kimmo Kautio, Hattula, Vilja Lumme, Hämeenlinna (sit.), Heidi Munnukka, Janakkala, Irma Taavela, Hämeenlinna.

Perussuomalaiset: Kari Ilkkala, Hämeenlinna, Lulu Ranne, Hämeenlinna, Ismo Soukola, Hämeenlinna.

Vihreät: Teppo Heiskanen, Hämeenlinna, Mari Monto, Hattula, Kirsi Ojansuu-Kaunisto, Hämeenlinna, Mirka Soinikoski, Hämeenlinna.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset