Kaupunkiuutiset

Shakespearea ja kuningattaria

Lokakuun loppupuolella salit kaikuvat musiikista vielä seitsemässä Sibelius Celebrationsin ja Musiikkia linnassa -festivaalin konsertissa. Ensi tiistaina Sibelius-viulukilpailun voittaja Christel Lee esittää oman resitaalinsa Vanaja-salissa kello 19. Keskiviikkona saman lavan valtaa kello 19 Sinfonia Lahti Dmitri Slobodenoukin johdolla. Ohjelmassa on Stravinskin Sinfonioita puhaltimille, Tshaikovskin Pianokonsertto numero 1 ja Rimski-Korsakovin Scheherazade.

Perjantaina 21. lokakuuta kello 19 kuullaan Musiikkia linnassa -festivaalin avajaiskonsertti Raatihuoneessa. Cembalisti ja laulaja Elina Mustonen esittää runoja ja virginaalimusiikkia otsikolla Shakespearen naiset.

– Kyseessä on musiikkiteatteriesitys, SIB-johtaja Erkki Korhonen kertoo.

– Elina soittaa, näyttelee ja lausuu Shakespearen runoja, joiden tekstit ovat WSOY:n tuoreesta käännössarjasta.

Laulaja Pia Freund tuo lauantaina 22.10 kello 20 linnan Kuninkaansaliin Henrik VIII:n vaimojen valitukset. Maailman kantaesityksensä saavan teoksen Try me, Good King on säveltänyt amerikkalainen Libby Larsen ja tekstit ovat peräisin hirmuvaltiaan huono-onnisten vaimojen kirjeistä.

– Lauluista syntyy draama vihasta ja vallankäytöstä, Freund kuvailee.

– Musiikistakin voi oikein kuulla, kun pää putoaa.

Sunnuntaina 23. lokakuuta kello 17 kajahtavat Hämeenlinnan kirkossa Mozartin Requiemin jylhät sävelet. Vierailijilla vahvistettua Vanajan kamarikuoroa, Suomalaista barokkiorkesteria ja paikallisia muusikoita johtaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Heikki Seppänen.

– Tämä on niitä biisejä, joihin ei koskaan kyllästy, vaihteeksi itsekin lauluhommiin pääsevä kanttori Ismo Savimäki sanoo.

– Requiem on maukasta, värikylläistä ja vahvaa musiikkia. Ja messun jälkeen ovi on auki uusille kuorolaisille, joten rohkeasti vain mukaan!

Keskiviikkona 26. lokakuuta kello 10 Vanaja-salissa laulavat Sibelius-Akatemian nuoret solistit, joita säestää Helsinki Sinfonietta Markus Lahtisen johdolla.

– Oopperagaalaan voi tulla bongaamaan nuoria tähtiä, joista varmasti kuullaan myöhemmin, Korhonen kannustaa.

– Ohjelman alkupuoliskossa on todellisia hittiaarioita ja loppupuoli on omistettu Figaron häiden loisteliaalle finaalille.

Sunnuntaina 30. lokakuuta kello 19 Vanajan kirkossa soitetaan Nuoruuden innolla, kokemuksen voimalla. Musiikkia linnassa -festivaalin, Hämeenlinnan kaupunginorkesterin ja Sibelius-opiston toteuttamassa konsertissa ovat solisteina nuoret viulistit Valtteri Tolppi ja Elias Koivisto sekä kokeneempi konkari Markku Jokinen. Kapellimestarina on Vesa Kankainen.

Ohjelmassa on Bachin, Telemannin, Vivaldin ja Leclairin musiikkia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset