Kaupunkiuutiset

Shane O´Brien on hyvin innoissaan

Kanadalainen puolustaja, viikko sitten Hämeenlinnaan tullut Shane O’Brien, 33, puhkuu intoa päästä jo jäälle liigapeliin. HPK:n harjoitukset ovat ehtineet tehdä häneen vaikutuksen.

– Puhuin ennen tuloani Liigassa pelanneiden kavereiden kanssa, ja he kertoivat, että vauhti on kova. HPK:ssa on paljon nopeita pelaajia ja taitoa, joten en ihmettele hyvää menestystä. Olin harjoituksista innoissani. Kaikki ovat olleet mahtavia, joukkue, valmentajat, harjoitukset, hän kehuu.

O’Brien ei ole pelannut tällä kaudella, ja hän myöntääkin, ettei ole parhaassa kunnossa. Hän uskoo kuitenkin pääsevänsä nopeasti hyvälle tasolle, mutta se vaatii kovaa työtä.

– Ennen harjoituksia teemme paljon hyppyjä ja muita vastaavia liikkeitä, jotka auttavat minua kuntoon. Jää on täällä leveämpi, joten minun pitää totutella vielä myös siihen, hän pohtii.

Pitkän NHL-uransa aikana O’Brien on pelannut monien suomalaisten kanssa. Heitä hän kuvailee lähes pelkillä ylistyssanoilla.

– Teemu Selänne syötti ensimmäisen NHL-maalini. Hän oli muutenkin mahtava minua kohtaan alokasvuotenani. Suomalaiset pelaavat todella kovaa, fyysisesti, suoraviivaisesti ja rehellisesti, paitsi Leo Komarov. Tiesin, että en pääse täällä helpolla. Uskon kuitenkin, että pystyn auttamaan omalta osaltani joukkuetta eteenpäin. Tajuan kuinka onnekasta on saada pelata, oli se missä päin maailmaa tahansa.

Nykyistä HPK-valmentajaa Antti Miettistä vastaan O’Brien muistaa pelanneensa monia kertoja.

– Antti oli todella hyvä ja taitava ja myös rauhallinen pelaaja. Hän ei reagoinut, jos häntä yritti häiritä tai suututtaa. Hän vain pysyi hiljaa ja keskittyi pelaamiseen. Hän ei ollut kaikista fyysisin pelaaja, mutta ei myöskään pelännyt ketään. Tiesin organisaation olevan hyvän, kun kuulin Antin olevan mukana toiminnassa. Hän ei varmasti lähtisi mukaan, jos joukkue tai organisaatio olisi huono. Hän on ollut todella avulias ja auttanut minua monissa asioissa.

Suomessa O’Brien on nyt ensimmäistä kertaa. Mielikuva maasta oli muodostunut hänelle lähinnä jääkiekon kautta. Hämeenlinnan hän sanoo muistuttavan hänen omaa lapsuuden kotiseutuaan, joka on 12 000 asukkaan pikkukaupunki.

– Kaikki on mennyt tähän asti todella hyvin. Ihmiset täällä ovat tehneet asiat minulle helpoiksi. Aion pelata kovaa ja suojella joukkuekavereitani kentällä, kuten olen koko urani ajan tehnyt, hän vakuuttaa.

O’Brienin perhe on Kanadassa. Hän itse on asunut Kalifornian Newport Beachissa tyttöystävänsä kanssa, joka ei nyt ole tulossa Hämeenlinnaan. Sen sijaan hänen isänsä ja äitinsä haluaisivat vierailla Suomessa.

– Vanhempani ovat hyvin innoissaan täällä olostani. Toivottavasti he pystyvät tulemaan kylään. He haluavat myös nähdä Suomen. He ovat soitelleet minulle tänne tultuani ja ovat hyvin kiinnostuneita kaikesta. Isäni on vain huolissaan siitä, miten hän voi katsoa pelejäni Internetissä. Kaikki on suomeksi, mikä tekee asiasta hyvin hankalan hänelle. Jos teillä on minulle ideoita tai neuvoja asian suhteen, olen niistä todella kiitollinen. Isäni menettää jo yöunensa asian takia Kanadassa, O´Brien nauraa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset