fbpx
Kaupunkiuutiset Hauho

Sibbe-siskot tuo joulun tunnelmaa Hauholle

Dóra Lukács (vas.), Liisa Hytti, Iina Sihvonen ja Veera Tapanainen esittävät konsertissa sekä klassikkoja että omia joululaulujaan. Kuva: Muu
Dóra Lukács (vas.), Liisa Hytti, Iina Sihvonen ja Veera Tapanainen esittävät konsertissa sekä klassikkoja että omia joululaulujaan. Kuva: Muu

Sibeliuksen syntymäkodin matineoista tuttu neljän muusikon yhtye Sibbe-siskot on laajentanut ohjelmistoaan jouluiseen suuntaan ja pitää sunnuntaina 1.12. klo 19 tunnelmallisen konsertin Hauhon kirkossa. Kyseessä on Liisa Hytin, Dóra Lukácsin, Iina Sihvosen ja Veera Tapanaisen ensimmäinen yhteinen esiintyminen Hauholla.

Konsertti koostuu sekä soittajien sovittamista, perinteisistä että uusista, Sibbe-siskojen itse säveltämistä joululauluista.

Sävellyksissään he ovat tuoneet esille teemoja, joista joululaulut eivät ehkä yleensä kerro. Sovituksissaan he ovat etsineet uusia tapoja tulkita esimerkiksi Sibeliuksen tuttuja joululauluja ja hakeneet inspiraatiota muun muassa Madonnalta. Konsertti on monipuolinen kokonaisuus, jossa kuulija saa kokea musiikin kautta sekä herkkää tunnelmointia että raikasta alkuvoimaa.

Sibbe-siskot on neljästä ammattimuusikosta koostuva yhtye, joka sai alkunsa vuonna 2015 Tampereen ammattikorkeakoulun käytävillä, kun kaverukset halusivat ryhtyä tekemään musiikkia yhdessä. Porukan koossa pitävä voima onkin juuri ystävyys ja rakkaus musiikkia kohtaan. Sibbe-siskot pitää suuressa arvossa musiikin voimaa, hauskoja sovitusideoita ja harjoituksia, joissa harjoittelemisen ohella nauretaan paljon ja syödään yhdessä.

Yhtyeen kahdella jäsenellä, Sihvosella ja Tapanaisella on juuret Hämeenlinnassa ja kvartetti esiintyikin ensimmäistä kertaa yhdessä Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineassa 2016. Sen jälkeen he ovat olleet pysyvä osa matineoiden ohjelmistoa ja keikkailleet eri tilaisuuksissa, muun muassa Sibelius-fantasian viikonloppuna, Tampereen Niittyjuhlilla, Iittalan Musiikkijuhlilla, Janakkalan Barokissa, Luther! -musiikkidraamassa ja Janakkalan musiikkipäivillä.

Yhtyeen instrumentteina ovat muun muassa laulu, viulu, poikkihuilu, saksofoni ja piano. Sibbe-siskot on usein yhdistänyt musiikkiin myös sanataidetta, liikettä ja draamaa.

Joulukonsertissa keskitytään lähinnä musiikkiin, mutta on mukaan mahtunut muutama runokin. Yhtye toivoo, että se voisi jouluisella konsertillaan tuoda iloa ja valoa pimeän talven keskelle ja tarjota kuulijalle mahdollisuuden hengähtää ja rauhoittua tunnelmallisen musiikin parissa.

Konsertti toteutetaan yhdessä Hauho-Seuran ja Hauhon seurakunnan kanssa. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Sibbe-siskojen Joulukonsertti su 1.12. klo 19 Hauhon kirkossa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset