fbpx
Kaupunkiuutiset

Sibeliaanista kirjataidetta pääkirjastossa

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys kutsui vuoden alussa ammattitaiteilijoita ja siksi opiskelevia ympäri maailmaa tekemään kirjataideteoksen, jonka teema liittyy Sibeliuksen musiikkiin ja elämäntyöhön. Teoksen päämateriaalin tuli olla kirja, joko poistettu tai kierrätetty. Työn muoto, koko ja tekniikka olivat vapaat.

Kirjataideteoksia tuli määräaikaan eli heinäkuun loppuun mennessä Hämeenlinnan pääkirjastoon eri puolilta maailmaa 40 lähes 60 taiteilijalta. Työt ovat kooltaan pienehköjä, ja moni niistä on veistoksellinen. Teoksissa näkyy alkuperäinen yhteys kirjaan ja kirjallisuuteen, myös kirjataiteen eri menetelmiä on monipuolisesti toteutettu. Kolmannes töistä tuli Suomesta, muut eri puolilta maailmaa: Brasiliasta, Intiasta, Israelista, Saksasta, Puolasta, Venäjältä…

Kirjataideteoksista on koottu Kansainvälinen kirjataidenäyttely Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulan näyttelytilaan. Näyttely on avoinna 26. syyskuuta saakka. Sen aikana järjestetään näyttelykävelyitä, ja kävijät voivat äänestää kiinnostavimman teoksen. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolme palkintoa.

Näyttelytöistä kootaan internet-näyttely ja valmistetaan taidekirja, joka postitetaan myös kaikille näyttelyyn osallistujille. Näyttelyn jälkeen kirjataideteokset lahjoitetaan Hämeenlinnan kaupungille, sijoituspaikaksi tulee pääkirjasto.

Yhteistyökumppaneina ovat Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Hämeenlinnan Taiteilijaseura, Vana -66 ja Sibelius Celebrations. Näyttelyn suunnittelusta vastaa kuvataiteilija Anna-Maija Bergman ja sitä kuratoi kuvataiteilija Pirjo Heino.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset