fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Sibelius-fantasia soi ja hehkuu neljänä iltana Ahveniston hyppyrimäellä

Hyppyrimäen ympäristössä nähdään ja kuullaan Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva ääni- ja valoteos. Kuva: Juhani Salo
Hyppyrimäki jää vielä paikalleen, vaikka muita siihen liittyviä rakenteita onkin jo purettu vaiheitain. Arkistokuva: Juhani Salo / HäSa

Vuoden 2020 Sibelius-fantasia toteutetaan sisällöltään ja tuotannoltaan uudella tavalla.

Torin sijasta tapahtumapaikkana on Ahveniston hyppytorni ympäristöineen. Perinteisesti yhtenä iltana toteutettu tapahtuma on auki yleisölle neljä iltaa ensi keskiviikosta lauantaihin.

– Viime vuonna jo pohdittiin, että torin puitteissa tapahtuman kehittäminen ei enää onnistu. Mietimme, haluammeko jatkaa sellaisena vuodesta toiseen eteenpäin vai tehdäänkö rohkea askel, keksitään jotain uutta ja sitä kautta kehitämme tapahtumaa eteenpäin, Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripäällikkö Janne Nieminen kertoo.

Kolmesti tunnissa

Tämän vuoden Sibelius-fantasia on säveltäjän musiikkiin perustuva ääni- ja valotaideteos, joka alkaa Hiihtomäentien yläpäästä ja kiertää tornin vieressä kulkevan kävelyreitin ympäri.

Fantasia on yleisön koettavissa keskiviikosta 23.9. lauantaihin 26.9. joka ilta klo 19.30-22. Teos on kestoltaan noin kymmenen minuuttia ja se toistetaan kolmesti tunnin aikana.

Teoksen väliaikoina alue näyttäytyy visuaalisena valotaideteoksena.

Autot jäähallille

Fantasian valosuunnittelusta vastaa Juha Rouhikoski ja äänisuunnittelusta Janne Auvinen.

Teokseen sisältyy myös yhteistyössä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin kanssa toteutettu valotaideteos. Teknisestä toteutuksesta vastaavat Torvinen Showtekniikka Oy ja XYZ Dezigns Oy.

Autot kehotetaan jättämään jäähallin alueelle, josta pääsee kävellen hyppyrimäelle Poltinahontien ja Hiihtomäentien kautta. Esteetön kulku teokselle on mahdollinen. Siitä on sovittava erikseen Hiihtomäentien risteyksessä olevan järjestyksenvalvojan kanssa.

Yleisö pyydetään huomioimaan vaaditut turvavälit alueella liikuttaessa.

Sibelius-Fantasia 2020 on toteutettu yhteistyössä LähiTapiola Loimi-Hämeen ja OP Etelä-Hämeen kanssa.

 

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset