Kaupunkiuutiset

Sibelius innoitti lapset luomaan

Galleria ARXissa avattiin tiistaina taidenäyttely Väristyksiä, jossa on paikallisten lasten ja nuorten Sibelius-aiheisia töitä. Tämän viikon jälkeen näyttely siirtyy vielä viikoksi Hämeenlinnan kirjastoon.

Materiaali on kertynyt suuren säveltäjän juhlavuotta tunnetuksi tekevän SIBoppi-hankkeen kautta. Sen tavoitteena on tehdä Sibelius ja hänen elämäntyönsä tutuksi hämeenlinnalaisille lapsille ja nuorille osallistavan elämyksen kautta.

– Ala- ja yläkouluille on syksyn aikana viety juhlavuoden viestiä SIBoppi-autolla erilaisin sisällöin ja vaihtuvilla näyttelijöillä, Sibelius Celebrationsin tapahtumatuottaja Satu Lindstedt kertoo.

– Mukana on ollut historiallisia hahmoja, kuten säveltäjän tädit ja setä. Olemme toivoneet, että koulut sisällyttäisivät Sibeliuksen opetusohjelmiinsa erilaisissa aineissa. Näyttelyssä on nyt esillä syksyn aikana kuvaamataidon tunneilla tehtyjä töitä monen ikäisiltä tekijöiltä päiväkotilapsista toisen asteen opiskelijoihin.

Oppilaille annettiin valita aihe kolmesta kategoriasta: Sibelius matkalla, Sibelius-aiheinen matkamuistoesine Hämeenlinnasta tai Lastu lainehilla -sävellyksen herättämät mielikuvat.

– Viimeksi mainittu taisi olla kaikkein suosituin, Lindstedt sanoo.

– Näyttelyssä on ihan upeita töitä, jotka voisi laittaa vaikka myyntiin. Hienoa on myös se, että mukana on kolmiulotteisia töitä ja joistakin matkamuistoista on tehty prototyyppejäkin.

Väristyksiä ti-su 4.-9.11. Galleria Arxissa ja ti-ma 11.-17.11. pääkirjastossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset