Kaupunkiuutiset

Sibelius-ohjelmaa lapsilta ja nuorilta

Lemmenpisaroita on lyseon lukion ja opettajien musiikkinäytelmä, jossa Aino ja Janne kohtaavat nykyajassa. Henna-Maija Alitalon ohjaamalla esityksellä on neljä avointa ja kaksi koululaisnäytäntöä Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä. Ensi-ilta on 20. toukokuuta.

– Näytelmässä on sekä klassista että kevyttä musiikkia ja mukana on muun muassa Karelia-rap, musiikin lehtori Minna Pitkänen paljastaa.

– Käsikirjoitus on tehty oppilaiden ja opettajien voimin. Esityksessä on paljon tanssia, akrobatiaesityksiä ja muusikot ovat koulun opiskelijoita.

Lavalla on yhteensä 40 nuorta ja yhteistyössä ovat koulun lisäksi mukana Hämeenlinnan kaupunki, teatteri, Sibelius Celebrations, Ammattiopisto Tavastia, Sibelius-opisto ja Luotsin pukuvuokraamo. Näytelmän juuret ovat lapsille ja nuorille suunnatussa SIBoppi-hankkeessa.

– Tavoitteena on ollut antaa koululaisille omakohtaisia kokemuksia Sibeliuksesta ja tällaisessa esityksessä se toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla. Kaupungissamme on todella lahjakkaita nuoria, syntymäkaupunkisäätiön johtaja Erkki Korhonen kehuu.

Konsertti ja kuoroteos

Sibelius-opiston nuoret ovat itse koostaneet lied- ja kamarimusiikki-illan, joka kuullaan torstaina 21. huhtikuuta kello 19 Raatihuoneessa. Ohjelman kokonaisuus ulottuu 1500-luvulta Ronja ryövärintyttären elokuvamusiikkiin. Mukana on myös Sibeliuksen Romanssi ja kermana kakussa on yhdeksän osaa Saint-Saënsin Eläinten karnevaalista.

– Kattauksessa on mukana erilaisia pienempiäkin kokoonpanoja, kuten kanteleen ja viulun duo, rehtori Tapio Hurri kertoo.

– Kyseessä on yksi opiston 65-vuotisjuhlakonserteista ja merkittävän siitä tekee se, että se on nuorten itsensä organisoima.

Poika, joka katseli puiden latvoja on hämeenlinnalaisten kolmasluokkalaisten ja taidelaitosten yhteinen kuoroteos, joka esitetään perjantaina 22. toukokuuta kello 13 Vanaja-salissa. Ohjelmassa on Sibeliuksen säveltämiä sekä muita luonnon innoittamia lauluja. Ohjauksesta vastaa Ismo Savimäki ja draamallisesta suunnittelusta Taina Maria Savimäki. Sibelius-opiston orkesteria johtaa Vesa Kankainen.

– Elämyksellisessä konsertissa kolmasluokkalaiset esiintyvät toisilleen, joten yleisölippuja myydään vain 100 kappaletta, Ismo Savimäki sanoo.

– Olemme oppilaiden kanssa perehtyneet Sibeliuksen maailmaan ja innoituksen lähteisiin, joten mukana on yksi venäjänkielinen kappale ja myös kalevalalaista laulua.

Lisätietoja www.sib.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset